torstai 15. helmikuuta 2007

Mitä tänään syötäisiin?

Taannoin perhekerhossa oli aiheena Nopeaa arkiruokaa. Vallan mukava aihe kotiäideille, joista harva tuntee suurta kutsumusta gourmet-ruokien luomiseen varsinkaan arkena, kun siihen ei yksinkertaisesti ole aikaa tai energiaa. Monet kotiäidit ovat kiittäneet ruokateollisuutta valmispinaattiletuista, jotka maistuvat useimmille lapsille. Minä puolestani tunnustin suoraan, että meillä perunamuusi on välillä peräisin pussista ja pinaattikeitto pakastimesta - ja meillä sentään esikoinen on lähes kaikkiruokainen, joten en ole jumissa pelkässä makaronissa ja jauhelihassa. Perhekerhon toinen vetäjä tunsi kuitenkin ilmeistä tarvetta kiillottaa sädekehäänsä sanomalla, että hän ei ole koskaan käyttänyt ruuanlaitossa eineksiä, koska hän oppi lapsuudenkodissaan käyttämään aitoja raaka-aineita. Niin, se kerhon aihehan oli nopea arkiruoka, hohhoijaa.

Minulla on kuitenkin einesten ja puolivalmiiden ruokien lisäksi hihassa muutama helposti ja nopeasti valmistuva kunnon ruoka, tosin niissäkin hyödynnetään useimmiten esimerkiksi pakastevihanneksia niiden nopeuden ja kätevyyden takia. Alla tämänhetkinen pikaruokasuosikkini:

- broilerin rintaleikkeitä marinadissa (esim. Atrian ohut leike)
- noin 500 g wokkivihanneksia (pakaste)
- suolapähkinöitä
- kotimaisia omenoita kuorineen lohkottuna (valmiiksi lohkoina pakastettu annospusseihin)
- tilkka ruokaöljyä

Ruskista broilerleikkeet miedolla lämmöllä pannulla. Kuumenna tilkka öljyä korkealaitaisessa paistokasarissa ja lisää wokkivihannekset, suolapähkinät ja omenalohkot. Broilerit kypsyvät sopivasti samassa ajassa, kun kasvislisäke lämpenee - ja ruoka on valmista. Tämä ruoka ei kaipaa jatkeeksi riisiä eikä erillistä kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti