tiistai 19. helmikuuta 2008

Cousteau ja vähän muutakin

Cousteau-pipo valmistui oletettua nopeammin, kiitos sunnuntai-iltaisen Kansallisaarre-elokuvan [bloginpitäjälle erittäin mieluinen katseluelämys] ja keskenään tämän aamun leikkineiden lasten [ehkä leffaakin miellyttävämpi ja taatusti harvinaisempi kokemus]. Blogimies piti lopputuloksesta siinä määrin, että hiihteli pipo päässä sisällä parisen tuntia ja riisui sen vasta saunaan mennessä.Lankana anopin lahjoittama musta Novita Wool, jota kului 140 silmukan pipoon 3,5 mm puikoilla 70 g. Isopäiselle (päänympärys 63 cm) blogimiehelle pipoa riitti käännettäväksi runsain mitoin aina päälakikavennuksiin saakka, mutta se oli oikeastaan vain hyvä asia. Erityisesti ihastuin kavennustyyliin, itselleni ei olisi tullut mieleen tehdä oikealle kaatuvia kavennuksia ylivetoina, vaan olisin luultavasti rutiinisti tikannut 2o yht. Ylivetokavennuksin reunasta tuli selkeästi omanlaisensa, suorastaan cousteaumainen, sanoisin.

Jämälankavarastonikin hupeni taas noin 60 grammalla, kun innostuin puikottamaan itselleni kevätmyssyn Novita Cottonellasta [terveisiä viime vuosituhannelta]:Silmukoita 112 ja 4 mm puikot, mallina taas Pipoapu-ribbipipo. Värejä oli grammamääräisesti yhtä paljon, joten raidoituksen oli tarkoitus noudattaa tiettyä logiikkaa. Loppua kohti kävi kuitenkin yhä selvemmäksi, että musta lanka tulisi loppumaan ennenaikaisesti: musta oli ilmeisesti eri vuosikertaa kuin valkoinen ja ruskea, sillä se oli selvästi paksumpaa. Vaihdoin lennosta vapaalle raidoitusmoodille, mikä johti paikoitellen ruskean ylivaltaan. Koska langat kuitenkin tällä raidoituksella riittivät juuri sopivasti, en harkinnutkaan purkamista ja uudelleenraidoittamista. Tavoite tuli joka tapauksessa saavutettua: musta ja valkoinen loppuivat kokonaan ja ruskeaakin jäi vain pieni pätkä. Sivutuotteena sain ihan mukiinmenevän välikausipäähineen, jota olen ehtinyt kaipaillakin jo muutaman vuoden.
Mitkä neuleet muuten tulisi tehdä saattaakseen päätökseen neulomisen perusopinnot (ent. approbatur)? Minulla on kasassa Odessa, Feather and fan sekä Cousteau. Ainakin Kerttu-sukat kuulunevat vielä lisäksi neulomisen lyhyeen oppimäärään? Revontuli-huivi on varmasti jo osa aineopintoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti