sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Muistoja joulukuulta

Viime vuoden lopulla ja vuodenvaihteessa maaniseksi yltynyt neulominen tuotti niin paljon valmista ja verotti bloggausintoa, että pari neulomusta oli tipahtaa blogipäivityksistä kokonaan. Vaan parempi myöhään kuin ei silloinkaan, tässä vuoden 2014 suuren asustehaasteen joulukuu teemalla jouluisen värinen lanka.


Ensihätään pyöräytin sukat lankavarastoni vanhimmistä langanlopuista eli kahdesta vihreästä Cascade Herigate 150:sta. Mallissa on samaa kirjoneuleideaa kuin aikaisemmin esitellyissä sinivalkoisissa sukissa, nyt vain enemmän raitamuodossa. Ihan eivät terien raidat osuneet mieleiseen kohtaan, mutta en katsonut purkamista kuitenkaan aiheelliseksi. Nämä sukat on neulottu todennäköisesti pääosin 2,25 mm puikolla ja joko 55 tai 60 silmukalla, muut ominaisuudet käyvätkin selvästi ilmi kuvasta. Sukat lähtivät muistini mukaan Joulupuu-keräykseen.

Esikoinen puolestaan tarvitsi huovutettuihin tumppuihinsa uudet aluslapaset entisten hajottua parin parsimiskerran jälkeen käyttökelvottomaan kuntoon. Mitkä tahansa lapaset eivät kelvanneet, vaan piti olla alpakkaa, punaista alpakkaa. Paikallisesta kivijalkakaupasta löytyi kokeiluun mukavan sileän oloista Kauhavan Kangasaitan Silje-alpakkaa, ja viimein sain potkaistua itseni lapasprojektin ääreen, kun tarvitsin jotain pientä neulomusta kyläilyreissulle.


Sellaiset peruslapasethan niistä tuli kuin pitikin, 2,5 mm puikoilla ja 48 silmukalla. Kovin tuntuivat pitkiltä omaan käteen, mutta niin ovat 12-vuotiaan esikoisen sormetkin paljon omiani pidemmät jo nyt. Kovin oli nuorimies tyytyväinen unelmanpehmoisiin ja lämpimiin aluslapasiinsa, joihin kului hieman vajaat 70 g Siljeä. Eipä siinä kai kannata äidinkään paljon valitella, vaikka alpakasta on niin kovin vaikea täysin tasaista neulepintaa saadakaan, ja peruslapasten neulominen nyt vain on aika tylsää puuhaa.

2 kommenttia:

  1. Upeuksia ovat. Minäkin innostuin neulomaan joulun jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Ihanat nuo vihreät sukat ja kauniin punaiset peruslapaset!

    VastaaPoista