keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Mysteerisukat

Osallistuin tammikuussa erään Ravelry-keskusteluryhmän mysteerisukkaneulontaan, jossa siis ohje tuli pienemmissä osissa, eikä etukäteen ollut mitään tietoa mallin ominaisuuksista. Päätin valita langaksi viime kesän Tour-de-Sock -sukkakisasta voittamani Indigodragonfly Merino Nylon Sock -langan, jonka väri 20 000 Lawyers under the Sea ei oikein vakuuttanut vyyhdillä. Kyseinen lanka on hieman perusfingeringiä paksumpaa, mutta otin käyttöön silti suosikkipuikkoni, 1,75 mm teräspyöröpuikot.


Ohje osoittautui Adrienne Fongin peruslaadukkaaksi pitsisukkamalliksi To Finland with Love, jonka mallikerran oppi melko nopeasti ulkoa ja jossa mallineule jatkui sukan kärkeen asti. Rakenne näissä sukissa on jälleen se perinteinen varresta varpaisiin, osittain vahvistettu kantalappu ja pyöreä kantapääkäännös, kaikki minulle oikein hyvin sopivia ominaisuuksia.

Lankaa kului peräti 85 g, ja sukista tuli itselleni hieman liian isot pienemmässäkin koossa neulottuna, ehkäpä kokoluokkaa 38-39. Väri on sukissa siedettävämpi kuin vyyhdillä, mutta yhtä kaikki minun makuuni liikaa mintunvihreään taittava; kuvassa väri näyttää todellisuutta intensiivisemmältä ja kauniimmalta. Sukat päätyivät paikallisten neulojien käsityövaihtolaatikkoon, josko joku huolisi ne omaan käyttöönsä. Henkilökohtaisesti iloitsen erityisesti siitä, että luksuslankalaatikkoni väljeni taas yhden vyyhdin verran.

2 kommenttia:

  1. Nätit ja värikin näyttää kauniilta! Varmasti noille käyttäjä löytyy =)

    VastaaPoista
  2. Kauniit. Minä sitten rakastan tuota vihreää väriä.

    VastaaPoista