maanantai 8. syyskuuta 2008

Fleecetakki

Takkitilanteeni on ollut jo pitkään luvattoman heikko. Syyskelien myötä etenkin lenkkivarustukseni vajavaisuus kävi turhan konkreettiseksi. Niinpä päätin kokeilla, onnistuisinko ompelemaan itselleni lenkkitakin fleecestä Suuren Käsityölehden 1/2004 kaavoilla.



Viininpunaisen fleecen olin saanut naapurilta, kuinkas muuten, vetoketjun olin ostanut vapputorin helppohelenalta kymmenellä sentillä. Koska vetoketju oli viisi senttiä pidempi kuin alkuperäisessä mallissa, lisäsin helmaan samaisen viisi senttiä, jotta sain valmiina olevan vetoketjun passaamaan.

Ihan hyvä takista tuli, mutta ei sittenkään aivan niin hieno kuin ensialkuun haaveilin. Sivutaskut pönäköittävät suotta jo valmiiksi tukevaa keskivartaloa ja kauluksestakin tuli aavistuksen ahdas omaan makuuni. Vetoketjun kanssa turasin muutamaan otteeseen, muuten takki oli superhelppo ommella. Kelvannee lenkkikäyttöön, fleece ainakin on todella laadukkaan ja miellyttävän oloista. Sitä olisi vielä kauniin vihreänäkin, josko ompelisin toisen takin ilman taskuja.


1 kommentti: