sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Petäjä-sukat

Neulon, siis elän. Mennyt kuunvaihde uuvutti ja vain käsityöt tuntuivat tuottavan mielihyvää. Kesken lasten pahimman sairastelun sain hankittua ruokaostosten yhteydessä marketista kerän ruskeaa Nallea, josta pääsin neulomaan appiukolle kaavailemiani Petäjä-sukkia. Alunperin oli tarkoitus hankkia Laatulankaa, mutta hätä ei lue lakia. Sukat valmistuivat vajaassa viikossa ja tuottivat jo prosessivaiheessa tavoiteltua voimaannuttavaa mielihyvää.



Sukat on neulottu 3 mm puikoilla ja 60 silmukalla. Vartta tein enemmän kuin ohjeessa, kantapää on vahvistettu ja kärkikavennukset epäsymmetriset - sukat on siis muotoiltu erikseen vasempaan ja oikeaan jalkaan sopiviksi. Koko on toivottavasti edes oikean suuntainen, muistelen apen jalan olevan numeron pari blogimiehen jalkaa pienempi ja siihen tähtäsin. Koska perhekuntamme aikuiskaviot ovat kokoa 37 ja 46, ne eivät kelvanneet kuvausjaloiksi; yllä oleva kuva ei tee lainkaan oikeutta sukkien yksinkertaiselle tyylikkyydelle.

Mallineule oli kerrassaan addiktoiva, mutta kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen, jotta sitä saattoi neuloa vajaatehollakin. Olen tyytyväinen, toivottavasti saajakin on. Toivon näiden olevan ne "Appiukon Paremmat Sukat", jotka vedetään jalkaan saunan jälkeen telkkarin ääreen istuttaessa eikä piiloteta saappaisiin metsätöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti