sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Pääsiäisnäpertelyjen tuotoksia

Blogin päivitys laahaa pahasti jäljessä, sillä koneella istumiseen tuntuu olevan vielä heikommin aikaa kuin muihin ns. omiin puuhiin. Tässäpä kuitenkin viimein pääsiäislomailun aikana syntyneitä kädentuotteita (mikäli vuodatus niin suo, ensimmäinen bloggausyritys johti kirjoituksen katoamiseen bittiavaruuteen):
Stickatillbarbie-sivuston innoittamana (lämmin kiitos vinkistä Tikrun mamille) kaksi puuvillaista kesäpaitaa, vaalea tuntemattomasta langasta ja persikan/korallinvärinen Cottonellasta, molemmat muistaakseni 3,5 mm puikoilla tikattuja. Malli viehätti monessakin mielessä: se on helppo neuloa ylhäältä alaspäin, joten langan kuin langan voi neuloa aivan loppuun saakka, vaate on helppo pukea ja malli olisi varsin sievä (peittäähän se barbien rumat olkanivelet), elleivät lanka ja puikot olisi olleet liian paksuja tähän mittakaavaan. Hiuspanta on virkattu 1,75 mm koukulla samasta puuvillalangasta, josta bloggasin taannoin barbien peruspipon ja kaulaliinan.

Mekkoversiot samasta mallista: oranssi Cottonellaa ja reikäneule omasta päästä, valkoinen tuntematonta, kirpparilta ostettua tekokuitulankaa, jonka paksuus soveltui jo paremmin barbielle 2,5 mm puikoilla neulottuna. Kassi on virkattu 1,75 mm koukulla purkulankahuivista yli jääneestä langanjämästä.

Valkoisesta mekkolangasta saman mallin paitavariaatiot: puolipatenttia vasemmalla ja kauluskokeilu oikealla. Housuista puolestaan tuli silkan huolimattomuuden takia niin niukat, että sepaluksen kanssa joutui kikkailemaan ja vieläkin puettavuus on sitä laatua, että housut kelvannevat korkeintaan kuvausrekvisiitaksi. Olin myös unohtanut optimaalisen ompelujärjestyksen, joten harjoittelun piikkiin menevät täysin. Housuja on kuitenkin periaatteessa helppo ommella, joten harjoituskerrasta viisastuneena niitä voi ommella joskus vaikka sarjatuotantona useammasta kankaasta.

Eivätpä nämäkään barbienvaatteet mitään käsityötaidon riemuvoittoja ole, mutta eivätköhän ne lasten leikkeihin kelpaa. Minulla ainakin oli hauskaa vaatteita tehdessäni - ja kaikista esitellyistä langoistakin pääsin eroon. Tavoite tuli siis saavutettua monessakin mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti