sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kassialman päiväkirja

Kun pahin lanka-ahdistukseni alkoi hellittää, ryhdyin katselemaan, mitä muuta pitäisi tehdä nurkkien raivaamiseksi. Luonnollinen johtopäätös oli aloittaa kangasvaraston vajuttaminen. Mitäpä minä muutakaan ompelisin kuin kaksipuoleisia kauppakasseja ja projektipusseja, samoilla vanhoilla malleilla kuin ennenkin.


Ihan aluksi ompelin knot bag -projektipussin Pehtoori-yhteissukkaneulonnassa vähintään yhden sukan valmiiksi saaneiden kesken arvottavaksi. Kun kerran otin esiin kirpparilta haalimani Maija Isolan Anemone -kankaan sekä jo kovin tutun vihreän kiekurakuosisen, päätin käyttää koko kukkakankaan mahdollisimman tarkkaan. Se riittikin yhteen pienempään ja yhteen vähän isompaan pussukkaan. Siitä se sitten lähti, kassialman ristiretki kangasvarastojen uumeniin. Ensin leikkelin kustakin kankaasta isojen kauppakassien osia (mikäli kankaan koko oli riittävä), lopuista paloista täsmäilin isompia ja pienempiä projektipusseja sen mukaan, miten sain kunkin kankaan kulutettua mahdollisimman tarkasti.


Vihreä peikonlehtikuosinen tukeva puuvilla sai kaverikseen jo useampaan otteeseen kassiompeluksissa vilahtaneen vihreäsävyisen rinkulakuosin. Joulunpunaisen kuosikankaan kaverina on yksivärinen tummanruskea.


Ruskea-valkoista kuosikangasta riittää ja riittää ja riittää, samoin sen kaverina olevaa Ikean musta-valko-ruskeaa lintukangasta. Tämä oli jo kolmas kassi samoista kankaista, ja vieläkin niitä jäi kahteen tai kolmeen kassiin. Valkopohjainen pallokangas on naapurini entisiä sisustustekstiilejä, tuosta samasta kankaasta on paneeliverhot esikoiseni huoneessa edelleen. Toisena puolena on yksivärinen tummanruskea.


Pienempi nurkka ruskea-valkoista kangasta riitti pieneen pussukkaan, jonka toisena puolena on kaurapuuronbeige. Hurmaavaa kahviaiheista kangasta olen säästellyt näihin päiviin asti, enkä vieläkään raaskinut ommella kuin pienen pussukan, jonka sisäpuolella on turkoosi-ruskeaa puuvillaa.Vasemmanpuoleisessa pussukassa on edellä mainitsemani vihreäsävyinen rinkulakangas, sisäpuolella jälleen vaaleanvihreää kiekurakangasta - loppuivathan ne molemmat vihdoin ja viimein! Omppukankaan nappasin neulojatoverilta, joka oli laittamassa sitä paikallisten neulojien käsityövaihtolaatikkoon. Vuorina on jälleen yksiväristä tummanruskeaa. Näistä vihreävoittoinen pussukka lähti uudelle omistajalle vaihtokaupalla maksullista neuleohjetta vastaan.


Ohutta päivänkakkara-perhosverhokangaspalastakin olin hillonnut valehtelematta kymmenen vuotta, peräisin se on ns. sikasäkkiostoksesta (ostin auton peräkontillisen sekalaisia kankaita sen kummemmin niitä perkaamatta, koska kotipihaan asti tuotiin ja melkein ilmaiseksi sai). Raitakankaan sain entiseltä työkaveriltani hänen tehdessään muuttoa toiselle paikkakunnalle ja peratessaan omia käsityötarvikkeitaan. Kukkakankaan taisin saada kulutettua loppuun, mutta raitakangasta jäi vielä reilusti.


Edellä nähtyjä peikonlehti- ja omppukankaita riitti vielä kolmeen projektipussiin, kahteen pieneen ja yhteen vähän isompaan. Näissä kaikissa on siis samat kankaat.


Ruskea-valkoisia projektipusseja yhdistää puolestaan tuo sähäkällä oranssilla tehostettu lehtikuvioinen kuosikangas, joka siis löytyy kaikista pussukoista.

Eivät nämä tähän jää, valitettavasti. Kauppakasseille on kyllä kysyntää, ajattelin antaa lasten opettajille yhdet kevätlahjoiksi, mutta projektipussit odottavat vielä loppusijoituskohdetta. Voisin vaikka arpoa yhden tai kaksi projektipussukkaa halukkaiden kesken; halukkuutensa osallistua arvontaan voi ilmaista vaikkapa kommenttina tähän postaukseen.

Pahoin pelkään, ettei kassimania tähän jää. Järjestelin kyllä kankaani uudelleen ja sain taas yhden laatikon vähemmäksi lattiasäilytyksestä, mutta eivät nuo kankaat ihan heti ompelemalla lopu. Mutta kuten norsukin syödään pala kerrallaan, myös minun käsityömateriaalivarastoni pienenevät kerä ja kangaspala kerrallaan...

16 kommenttia:

 1. Ihania kasseja olet taas ommellut. Ja koska minä en osaa ommella, niin totta kai haluan osallistua arvontaan :)

  VastaaPoista
 2. Aina on tarvetta kankaisille kasseille, varsinkin kauppakassi kokoisille :)

  VastaaPoista
 3. Ootpa ollut ahkera! Minäkin haluan osallistua arvontaan, koska minä ja ompelukone ei ymmärretä toisiamme ;).

  VastaaPoista
 4. On siinä kassi poikineen, huh! olet ollut ahkera:)

  VastaaPoista
 5. Ai ihania kasseja taas!! Minäkin osallistun arvotaan :-))

  VastaaPoista
 6. Montakohan kertaa olen suunnitellut ompelevani kässäpusseja? Yhtä ainoaakaan en ole saanut aikaiseksi, joten osallistun arvontaan ;)

  VastaaPoista
 7. Oih, mieluusti osalllistuisin <3
  Niin paljon olen ihastellut täällä näitä pussukoita ja sun kauniita kankaita, että olis vähän niinkö kunnia käyttää sun tekemää pussukkaa!

  VastaaPoista
 8. Ihania pussukoita. Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 9. Ihania kasseja! Osallistun arvontaan. :)

  VastaaPoista
 10. Oonkin jo pitkään ihastellut näitä sun pussukoita, joten ehdottomasti mukana arvonnassa :) Ompelukone ketkuilee mulle joka kerta, kun jotain yritän väsätä..

  VastaaPoista
 11. Oi, ihania! Minäkin voisin osallistua arvontaan! Vaikka muutama pussukka talosta löytyykin, niin erikokoisia tarvitaan aina ja kun niitä kaikkia keskeneräisiä on hyvä säilyttää juuri noissa projektipussukoissa...

  VastaaPoista
 12. Osallistun arvontaan.
  En ole kommentoinut kovin monta kertaa (jos ollenkaan), mutta seurailen kiinnostuneena. :)

  VastaaPoista
 13. Miten kauniita projektipussukoita ja kasseja! Osallistun arvontaan ja kovasti toivon voittoa!

  VastaaPoista
 14. Osallistunpa arvontaan, mutta kyllä tästä herää hinku ruveta kaivelemaan kangasvarastoja ja ompelemaan kasseja! Vanhat onkin päässeet jo aika lailla kulumaan.

  VastaaPoista
 15. Vieläkö pääsee mukaan arvontaan? Tosi nättejä kasseja ja pussukoita taas, mukava että omppukangaskin pääsi kaapista käyttöön :-) t. knittineer

  VastaaPoista