keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Okakruunuohdake - Onopordum acanthium

Sukkahullutuksen ensimmäisen kisakierroksen jälkeen teki mieleni jatkaa sukkien parissa. Kun näin jossakin keskusteluketjussa ruotsalaisen neulojan aloittaman kauniin kirjoneulesukan, menin tietysti vakoilemaan, mistä mallista oli kyse. Onnekseni se oli General Hogbufferin maksuton Onopordum, jonka inspiraationa on toiminut Skotlannin kansalliskukka okakruunuohdake. Minulla oli heti visio ruskea-vihreistä jämälankasukista, joten homma lähti käyntiin pikavauhtia. Malli on 72 silmukalle, joten päätin neuloa kirjoneuleosuudet 2,25 mm puikoilla melko rennosti, jotta saisin aikaan miesten koon sukat.


Lopputulos on kerrassaan ihastuttava! Yksiväriset osuudet neuloin tummanruskealla Regialla 1,75 mm puikoilla, kapeiden köynnösraitojen vihreä pohjaväri on punasipulivärjättyä Zitron Trekkingiä, jota oli jäljellä enää niin pieni jämä, että se riitti juuri ja juuri neljään raitaan. Ohdakekuviossa pohjavärinä on vihreä-ruskeakirjava Kirjopirkka ja kuviovärinä luonnonvalkoinen Roosa Nauha. Terän vihreä on puolestaan Louhittaren Luolan Väinämöistä värisävyssä Sammal. Viimeksi mainittua oli sen verran vähän, ettei se olisi enää riittänyt mallin mukaiseen kirjoneulekärkeen, joten päädyin tekemään kärjen yksivärisenä.

Testautin sukkia esikoisella, jonka jalka on kokoluokkaa kapea 42. Hyvin tuntuivat sujahtavan kantapäänkin yli, joten eiköhän näille joku miespuolinen käyttäjä suvusta löydy - elleivät sukat lopulta päädy juuri esikoisen käyttöön ensi talvena. Voi tosin olla, että hänen jalkansa ovat siinä vaiheessa jo kasvaneet näistä ulos.

Kyllä minä niin rakastan kirjoneulesukkia ja niiden neulomista!

4 kommenttia:

 1. Nää on aivan ihanat! Katselin näitä jo aiemmin ravelryssä, juuri tämä väritys on upea.

  VastaaPoista
 2. Onpa upeat! Mä en ole lainkaan kirjoneuleen ystävä. Just tein yhdet sydänsukat ja aika tuskaa se oli... Tarttis varmaan harjoitella enemmän, ehkä muuttuisi sitten helpommaksi. Tai se niin vaikeaa ole, mutta jälki on usein aika karseaa. Onneks höyrytys auttaa vähän, mutta ei sekään kaikkea korjaa... Mutta nuo on kyllä upeat!!!

  VastaaPoista
 3. WOW!! Todella taitava!! hienot sukat!! Minua "huivittaa" enemmän tällä hetkellä, montaa keskeneräiset sukkanaloitukset lojuvat "joka" paikalla :-))

  VastaaPoista
 4. Uskoisin puhuvani aika monen neulojan puolesta jos sanon, että mekin rakastetaan siun neulomia (ja suunnittelemia myös) kirjoneulesukkia <3 Taas kerran "ihan hieno" malli meni siun toteutuksen jälkeen kategoriaan "tosi upea". t. knittineer

  VastaaPoista