keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Satunnaisia kohtaamisia ompelukoneen kanssa

Ompelurintamalla on ollut hiljaista paria satunnaista aamupäivän tuntia lukuunottamatta. Vuoden ensimmäinen ompelus oli tilaustyö, kun neulojatoveri kyseli, voisinko ommella hänen jälkikasvulleen vetoketjulliset ja hieman pehmustetut tablettipussukat. Lupasin tehdä kaivauksia materiaalivarastoihini ja ryhtyä toimeen, mikäli sopivia kankaita ja vetoketjuja löytyisi. Minähän en nykyään tilauksesta tee juuri mitään, mutta tällä kertaa innostuin, kun arvelin voivani päästä eroon joutavista kangaspaloista. Ja löytyihän niitä sopivia materiaaleja, joten rohkeasti ryhdyin väsäilemään suojapusseja. Ensimmäisestä kokeiluversiosta tuli tietysti ihan susi, ja se jouti suoraan purkamatta roskiin, mutta kaksi seuraavaa olivat jo ihan kelvollisia.


Molemmissa pussukoissa päälliskankaana on jonkin second hand -kangasostoksen myötä minulle päätynyttä stretch-farkkukangasta, vuori on puolestaan naapurilta peräisin olevaa paksuhkoa huonekalukankaan tyyppistä materiaalia, josta viime keväänä ompelin retkiluistinten terille suojapussit. Kankaitten väliin ompelin lasten vanhasta pinnasuojasta (sekin muuten itse aikanaan ommeltu tikkikankaasta ja opiskeluaikaisista verhoista...) pehmusteen. Vetoketjutkin löytyivät varastojen uumenista. Yllättäen molemmat pussukat olivat myös kooltaan passelit, vaikka saajien tabletit olivat keskenään selvästi eri kokoiset ja tietysti eri kokoisia kuin meidän taloutemme kaksi tablettia.


Olin lupautunut myös ompelemaan knot bag -projektipussukan palkinnoksi yhteen neuletempaukseen, ja lupauksen lunastaminen tuli eteen helmikuun puolivälissä. Palkinnon voittajan värimieltymykset olivat totaalisesti erilaiset kuin omani, hän kun pitää kylmistä väreistä ja minä lämpimistä. Kuvan kukkakangas oli varastokankaideni viileäsävyisin, kääntöpuoleksi valikoitui neutraali musta-valkoinen.

Jospa lankavarastojen huvetessa ja kesän lähestyessä innostuisin toden teolla taas myös ompelemisesta. Kirpputoreilta on tullut haalittua aika kuumottava määrä kaikenlaisia kankaita lähinnä kauppakasseja ja projektipusseja ajatellen, joten olisi korkea aika vajuttaa myös turhan paljon tilaa vievää kangasvarastoa.

2 kommenttia: