sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Helmiä ja lampaantuoksua

Syksyllä neulomastani Boltista jäi yllin kyllin yli Tiinan kehräämää tummanruskeaa lankaa. Vuoden alussa jostain pälkähti päähäni, että siitä voisi tulla aika hieno Abstract Leaves Cowl -kauluri, olihan minulla jemmassa myös tummanruskeita siemenhelmiä jonkinmoinen satsi. Valitsin ohuelle langalle 2,75 mm ja 2,25 mm puikot, ja päätin lisätä varmuuden vuoksi ympärysmittaan yhden mallikerran lisää. Korkeutta ajattelin neuloa niin pitkään, kunnes joko helmet tai lanka loppuisivat.


Lopulta määrääväksi tekijäksi osoittautuivat helmet: kuuden mallikerran jälkeen (puolet isommilla ja puolet pienemmillä puikoilla neulottuina) jäljelle jäi yksi ainokainen helmi! Tässä ensimmäisessä kuvassa langan väri on aivan liian vaalea: ylivalottuneen kuvan tarkoituksena on saada helmet paremmin näkyviin.


Kauluria olisi kiva voida käyttää vaikkapa ihan pystyssä, mutta siihen neulos on liian rento ja helmet painavat vääjäämättä yläreunaa ulospäin.


Niinpä onkin todennäköisintä, että kauluria tulee käytettyä näin, yläreuna sisään taitettuna, jotta mallineule ja helmet näkyisivät edes kohtuullisesti. Lanka tuoksuu huumaavasti lampaalle, mikä on aika kiherryttävä ominaisuus muuten herkässä ja helmin kimaltavassa neuleessa.

Koska kaulurinkin jälkeen lankaa oli vielä 22 g, päätin tehdä samalla mallineuleella ranteenlämmittimet.


Helmijemmastani löytyi vaaleamman ruskeita ja pienempiä siemenhelmiä juuri sopivasti kolmen mallikerran ranteenlämmittimiin, jotka neuloin 2,25 mm puikoilla. Vähän omituisethan niistä kyllä tuli, ei sille mitään voi, enkä ole ollenkaan varma, onko tällaisille rannekkeille mitään käyttöä.


Ehkä ne lisälämmikkeenä menisivät vajaamittaisten hihojen kaverina? No, tulipahan tehtyä, ja pienemmätkin helmet tuli käytettyä lähes loppuun: jäljelle jäi vain 5 kappaletta. Lopun langan, noin 11 g, päätin käyttää vaakapeittotilkkuun, jottei se jäisi pyörimään jämälankapussiin.


4 kommenttia:

 1. On varmasti lämpimät. Kaunista neulepintaa näissä.
  Ihanaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 2. Kauniit neuleet. Helmet tekee ihmeitä, mä en oo vielä niitä oppinut käyttämään. Tarttis varmaan opetella.
  Mukavaa maaliskuuta Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Aika haiseva setti siis! Oikein lampaisa. :D
  Helmet ja pitsi oli kyllä ihan mahti-idea tälle langalle, vau.

  VastaaPoista