sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tour-de-Sock: toinen etappi

Sukkatourin toisen etapin ohje julkaistiin 10.6. klo 22 Suomen aikaa. Jälleen olin hyvissä ajoin odottelemassa ohjetta koneen ja lankalaatikoiden äärellä. Ensimmäinen reaktioni Kam Chu -ohjeesta oli jostain syystä plääh, olinhan odottanut jotakin kirjavalle langalle sopivaa ja vähän erilaista ohjetta, mutta tämä malli olikin ihan perinteinen pitsisukka. Hiukan innottomasti valikoin lankalaatikosta siniharmaan Regian kaveriksi 1,75 mm pyöröpuikolleni ja ryhdyin neulomispuuhiin. Neuloin jonkin matkaa vartta, mutta menin kohtuulliseen aikaan nukkumaan jatkaakseni aamulla. Kun aamulla ensimmäinen varsi oli valmis, lepuuttelin käsiä lueskelemalla Ravelryn kisasivuston keskusteluja vain tajutakseni, että olin tehnyt mallissa olevat valepalmikot väärin. Ihan pikkuisen otti poijuun, kun neulominen ei muutenkaan ollut oikein ottanut tuulta alleen.


Mikä pahinta, pikkuruiset valepalmikot oli tehty siten, että sukan purkaminen ei onnistunutkaan pelkästään langasta vetelemällä, vaan joka neljäs kerros piti nyppiä yli vedetty silmukka pois tieltä jokaisen pikkupalmikkoisen kohdalla. Varsin pian luovutin ja totesin, että otan toisen langan uuteen aloitukseen ja puran tämän ensimmäisen viritelmän saatuani sukat valmiiksi. Uudeksi langaksi valitsin Pirkanmaan kotityön Roosa Nauha -sukkalangan.

Ei ollut toinenkaan otto ihan ongelmaton, sillä ihanaisten neulojatoverien kyläillessä neuloin yhteen pitsikuvioon muutaman keskusrivin pariin kertaan. Purkaminen oli ihan yhtä hidasta kuin ensimmäisenkin sukan kanssa, mutta se oli paljon hauskempaa hyvässä seurassa. Sisukkaasti korjasin virheeni ja jotenkin kummasti terapeuttinen neulojaseura palautti innostukseni sukanneulontaan. Toinen sukka valmistuikin ennätysvauhtia ilman mitään kommelluksia.


Lopulta sukista tuli oikein kauniit ja yllätin itseni harkitsemalla sitä, että pitäisin nämäkin sukat itselläni, minulla kun ei ole yksiäkään pinkkejä sukkia. Se tosin vaatisi kärjen purkamista ja neulomista hieman lyhyemmäksi, mutta varaa siihen olisi, sillä tässä mallissa kärkikavennusten välillä on paljon välikerroksia. Lankaa kokoluokan 39 sukkiin kului reilut 70 g.


Myös takana kulkee sama pitsikuvio, kantalappu on keskeltä ristiinvahvistettu. Ohje oli selkeä ja hyvin laadittu, ja pidän kovasti siitä, että yksityiskohtia oli selvästi mietitty huolella. Voisin melkein harkita neulovani toisetkin Kam Chut, kenties jopa tuosta alkuperäisestä siniharmaasta Regiasta. Mutta sitä ennen lepuuttelen kättäni seuraavalle etapille saakka. Se alkaa juuri juhannusaattona, joten tällä kertaa varsinainen nopeusneulonta jää minulta kyllä minimiin. Tavoitteena on kuitenkin neuloa kolmosetapinkin sukat valmiiksi ennen seuraavan etapin alkamista, olipa malli minkälainen hyvänsä ja olipa minun fyysinen sijaintini keskellä-ei-mitään tai sivistyksen parissa.

4 kommenttia:

  1. Kauniit! Harmillista kyllä, kun ei saa kerralla tehdä omiin jalkoihin sopivia sukkia :/

    VastaaPoista
  2. Kaikkien kommellusten jälkeen sukista tuli kuitenkin todella kauniit! Ihana malli. :)

    VastaaPoista