perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tour-de-Sock: kolmas etappi

Sukkakisan kolmannen etapin ohje julkaistiin melko haasteelliseen aikaan: juhannusaattoaamuna klo 4. Moni suomalainen neuloja heräsi neulomaan sukkiaan heti aamuyöstä, mutta minä olin päättänyt ottaa tämän etapin juhannusmökkeilyn vuoksi leppoisammin. Uni karkasi kuitenkin joskus aamuviiden jälkeen, ja kävin kurkkaamassa Roll the Bones -ohjeen. Ilahduin kovasti, kun huomasin sukkien olevan ihan perinteistä kirjoneuletta pahaenteisistä ennakkoaavistuksista huolimatta. Langoiksi valikoituivat harmaakirjava Regia Allround color sekä semisolidi oranssi Inaya Creations Skinny Sock. Joskus aamupalan jälkeen ennen kahdeksaa loin silmukat L-koon sukkiin ja aloittelin sukkien neulomista mökkeilypakkaamisen lomassa.


Sukkien etuosan kuvio muodostuu 10 x 10 ruudun kirjoneulekuvioista, joita saattoi yhdistellä kaavionoppia heittämällä. Minä käytin ohjeessa olevia valmiita satunnaiskaavioita, sillä paperinoppien käyttäminen vaihtelevissa mökkiolosuhteissa olisi ollut melkoisen haastavaa; jo pelkkä kaaviosivukin oli kerran lentää järveen, kun yritin neuloa rantanuotion äärellä. Onneksi nuorempi lapsistani oli riittävän nopea koppaamaan tuulen riepotteleman paperin ennen sen joutumista veteen...


Rakastan kirjoneuletta, eikä tämä malli tehnyt poikkeusta. Juhannusaattona neuloskelin vähän silloin tällöin, vasta illalla istahdin vähän pidemmäksi aikaa sillä seurauksella, että minulla oli yksi sukka kärkeä vaille valmiina. Juhannuspäivänä innostuin entistä enemmän ja sukat valmistuivatkin melko tarkkaan puolessatoista vuorokaudessa juhannuksenvieton tai perheen siitä sen suuremmin häiriintymättä. Käsissä neulominen tuntui lähinnä pelkällä harmaalla neuloessa, sillä käytin aloitusjoustimessa, kantapäässä ja kärjessä 1,5 mm puikkoja kirjoneuleosuuksien 2,25 mm puikkojen sijaan.

Sukista tuli taas kerran selvästi omaan jalkaani liian isot. Harmi sinänsä, sillä pidän mallista ja väriyhdistelmästä. Tai ehkä sittenkin onni, sillä nyt näistä sukista on helppo luopua - ainahan minulla on mahdollisuus neuloa itselleni uudet, sopivamman kokoiset sukat (melkein) samalla mallilla.

Nelosetappi alkaa 1.7., jolloin olen jo valmiiksi mökillä ja meillä on pari ystäväperhettä siellä vieraina. Saapa nähdä, miten hyvin mökkeily, vieraat ja ennakkotietojen mukaan helmiä sisältävien sukkien neulominen sopivat yhteen.

4 kommenttia:

  1. Nyt ei sanat riitä kehumiseen :)

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä niin täyden kympin värivainnat tähän. Ikinä kirjoneule ei ole mua sykäyttänyt - ei ennenkuin tämä malli. Nytpä katsoinkin, että ohje oli julkaistu ostettavaksi. Siis kipin kapin kauppaan ja aloitan kirjoneuleen harjoittelun tällä mallilla :-)

    VastaaPoista