tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kaarisillan päässä

Kun sain Kaarisilta-huivin itselleni mieluisaan muotoon, sain idean huivin kanssa yhteensopivasta hatusta. Tuumasta toimeen, ja niin syntyi Kaarisillan päässä -myssy. Langoiksi valikoituivat itseoikeutetusti samat kuin ensimmäisessä villaisessa Kaarisilta-huivissa eli kirpparilta haalitut harmaa ja luonnonvalkoinen Novita Florica.

Myssy neulotaan pyöröneuleena ja sen muoto ja raidoitus syntyvät osittain lyhennettyjen kerrosten avulla. Minä käytin puikkona 2,5- ja 3-millisiä, ohjeeseen laitoin 3- ja 3,5-milliset. Siitä huolimatta useammalla testineulojalla oli ongelmia päästä riittävän harvaan neuletiheyteen, joten lisäsin ohjeeseen pari alkuperäistä suurempaa aloitussilmukkamäärää. Silti myssystä voi helposti tulla pään myötäinen uimalakki, jos kerrostiheys on merkittävästi ohjeessa ilmoitettua tiheämpi. Ei mikään täydellinen malli/ohje, mutta kun sen kerran kirjoitin, sen myös härkäpäisesti julkaisin.


Ensimmäiseen versioon neuloin takaraivolle asettuvat kavennukset tähtimäisesti. Kun joku kuvan kommentoinut sanoi, että saattaisi pitää enemmän pyöreämmästä kavennustavasta, purin kavennukset ja neuloin uudet pyöreämmät.


Nyt malli sisältää ohjeet molempiin kavennustyyleihin. Itse taidan pitää sittenkin enemmän tuosta tähtimäisestä kavennustavasta.

Mitä tästä muuta sanoisi? Kyllä siitä sellainen tuli kuin ajattelinkin, mutta ei mikään tajunnan räjäyttävä innovaatio kuitenkaan. Sitkeästi käänsin ohjeen myös englanniksi ja julkaisin ohjeen sen kummemmin asiaan enää paneutumatta. Ilmassa on todella selvästi totaalikyllästymistä omien ohjeiden kirjoittamiseen...


5 kommenttia:

 1. Hauska pipo! Tuo "takana vähemmän tavaraa" on hyvä ajatus.
  Heti sujahti tekolistalle.

  VastaaPoista
 2. oi miten ihana!! tahtoo neuloa tuollaisen. onko siis sun oma ohje? mistä löydän? tuli nyt ihan sellainen pakko neuloa-olo. Ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tekstissä on linkki Ravelryyn, josta ohjeen voi ladata joko suomeksi tai englanniksi. Jos Rav-tunnuksia ei ole, mulle voi laittaa sähköpostia, niin lähetän pdf-ohjetiedoston.

   Poista
 3. Minäkin tykkään tähtipäättelystä enempi! Kiva idea! Pitääpä kattoa, jos saisin vielä pipon aikaiseksi, itselleni siis.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis ja harmooninen myssy! Nuo kavennukset tekevät työstä myös istuvan/tyylikkään!

  VastaaPoista