perjantai 28. helmikuuta 2014

Vaihteeksi sukkia

On tässä alkuvuodesta tullut neulottua sukkiakin, milloin milläkin verukkeella. Muutamat sukista päätyvät aikanaan hyväntekeväisyyteen, kun sopiva keräys sattuu tulemaan vastaan.


Tammikuun alkupuolella innostuin kehittelemään uutta mallia paksuille sukkalangoille. Kuvan sukkapari on neulottu Novitan 7 Veljeksestä ja se on ensimmäinen prototyyppi mallista, jonka seuraavasta kehitysversiosta tulee ohjeet vuoden ensimmäiseen Ullaan. Malli tulee sisältämään ohjeet myös keskipaksulle sukkalangalle, joten tästä mallista enemmän Ullan 1/14 ilmestymisen jälkeen.


Seiskaveikkajämistä tuli neulottua fiilispohjalta kuvan sukat, joissa tavoittelin ajatusta järvestä tai merestä ja vettä ympäröivästä metsästä. Ihan kivat sukat, mutta eivät aiheuttaneet minussa odotetunkaltaisia väristyksiä. Kaikkia kolmea väriä jäi vielä jämälankapussiin pyörimään, vaan eivätköhän ne joskus joihinkin raitasukkiin saa kulutettua.


Sain myös sukkien suunnittelutoimeksiannon, jonka seurauksena syntyivät tummanharmaat palmikkohässäkkäsukat Opalin 6-säikeisestä. Jalkapöydän päällä on yhdenlainen kimara pieniä palmikoita ja lehdyköitä / silmuja...


... ja varren takaosassa vähän samantyyppinen, mutta eri suuntaan taipuva. Tuo varren takaosan alempi viisto silmukkalinja yhtyy etuosan alempaan linjaan, kantapää on ihan perusranskis.

Kyhäsin kyllä näistäkin kaaviot valmiiksi, mutta sitten keksin toimeksiantoa varten mielestäni onnistuneemman mallin, joten tästä sukkaparista ei toistaiseksi ole kaavioita kummempaa ohjetta. Kokonainen ohje olisi kyllä ihan mahdollisuuksien rajoissa, mutta minuun iski niin totaalinen ohjeenkirjoitusähky, ettei moista ole vielä tässä osoitteessa aikaisemmin koettu. Joka tapauksessa nämä harmaatkin sukat joutavat tarvitsevammalle, minulla kun on edelleen sukkakorissani myös täysin käyttämättömiä villasukkia odottamassa vuoroaan.

9 kommenttia:

 1. Minä taas tykkäilen noista keskimmäisistä sukista ihan valtavasti! Värit on jotenkin yllättävän pirteät tolleen yhdessä, erikseen olisivat ehkä vähän tylsiä, semmosia miesvärejä. ;)
  Kyllä se sun ohjeenkirjoitusmojo joskus taas palaa, älä kasaa sille liikaa paineita. Hyvä pitää vähän taukoa (ainakin niin pitkään, että mä ehdin neuloa kaikki jo ilmestyneet mallit), niin jaksaa taas.

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli heti kuvasta mieleen meri ja metsä. Siis oikein onnistuneet ovat sukkasi.

  VastaaPoista
 3. Taas on niin kivoja sukkia. Nää harmaat on kuin joku itämainen koru.
  Miulla on sun malleista ekat työn alla, punaiset Ulrikat. Kaunis malli.

  VastaaPoista
 4. Hienoja sukkamalleja! Eniten viehättävät keskimmäiset ja viimeiset, vaikka jokaisessa parissa on sitä jotakin. :)

  VastaaPoista
 5. hienoja sukkia taas! Mua viehättää eniten nuo aaltokuvio sukat!

  VastaaPoista
 6. Nättejä sukkia, varsinkin nuo keskimmäiset vaikket itse niistä mitään väristyksiä saanutkaan :)

  VastaaPoista
 7. Oi, nättejä taas! Ei kun uutta Ullaa odottamaan siis :-)

  VastaaPoista
 8. Aah, sää olet niin tuottoisa! Ihania sukkia ja aina vaan uusia malleja!

  VastaaPoista