lauantai 4. toukokuuta 2013

Oliivinoksa

Olen neulonut lopultakin aika vähän isoja huiveja, ehkä siitä syystä, että itse en osaa reilun kokoisia hartiahuiveja käyttää. Niinpä ajattelin kerrankin neuloa oikein ison huivin, kun kerran varastoissani viereksi joskus viime vuoden alkupuolella SPR:n Kontista ostamani tummanruskea mysteerivillalanka, jota oli peräti 180 gramman vyyhdillinen. Malliksi valikoitui Olive Branch, jonka kokoa on helppo säätää mielin määrin.


Lanka oli ohuehkoa, kuvittelisin juoksevuuden olleen jotakuinkin 600 m / 100 g luokkaa, joten neuloin huivin 3 mm puikolla.  Huivista tuli niin iso, että se oli pakko pingottaa yön yli olohuoneen mattoon, muuta riittävän isoa pingotusalustaa en keksinyt. En myöskään halunnut tätä varten hankkia erikseen esimerkiksi Bilteman ruutuhyppelymattoja, sillä minua vaivaa taas kerran materia-ahdistus.


Alkuperäisessä mallissa sisempi pitsiosio on pienempi suhteessa ulompaan, mutta itse pidän enemmän huiveista, joissa on selkeästi kapeampi ulkoreunan pitsiosuus. Tästä syystä (sekä saadakseni huivista riittävän ison) toistin ensimmäistä kaaviota kolmen kerran sijaan viidesti ja kakkoskaaviota kerran ennen reunaa. Sainkin aikaan omaa silmääni miellyttävän, tasapainoisen kokonaisuuden.


Lankaa olisi riittänyt isompaankin huiviin, sillä lopulta valmis huivi painoi 125 g. Vaan eiköhän tässäkin ole jo huivia kerrakseen; varsinaisen kääriytymishuivin voisi neuloa vähän paksummasta langasta. Vielä toistaiseksi on auki, mihin huivi lopulta päätyy, mutta eiköhän sille käyttäjä aikanaan löydy.

7 kommenttia:

 1. Kuinkahan valtava siitä olisi tullut, jos olisit neulonut koko vyyhdin huiviksi? :D Iso ja ihana on tämä huivi. Ehkä sun pitäisi pitää se itselläsi, heittäisit hartioillesi sen sitten tärkeämpiin, juhlatilaisuuksiin?

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi!

  (Koskahan minä rikon huivilakkoni ja neulon taas jonkin hartiahuivin? Asetin itselleni lakon, koska edellisetkin olivat vielä käyttämättömiä.)

  VastaaPoista
 3. Ihana. Miekään en oo saanu ostettua sitä ruutuhyppelymattoa just siks, koska se tuntuu niin turhalle ja roskalle, etten pysty. Rumakin vielä.

  VastaaPoista
 4. Huivitehdas puksuttaa ;-). Kaunis on tämäkin!

  TiiQ, sinulle on tietoa ja haastekin blogissani. Käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 5. Ihana ja tyylikäs huivi. Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi.
  Mukavaa Helatorstaita!

  VastaaPoista