torstai 16. toukokuuta 2013

Oi Ihana Toukokuu

Toukokuu on ollut aina lempikuukauteni. Haaveilin joskus meneväni naimisiin toukokuussa. Toivoin saavani toukovauvan. Vaan aina elämä ei mene niin kuin toivoo ja haaveilee: hääpäivämme on helmikuussa, lapsemme ovat syntyneet elo- ja lokakuussa. Mutta toukokuu, se on silti vuoden parasta aikaa. Toukokuu on täynnä lupauksia uudesta elämästä, valosta ja ilosta. Toukokuussa sydämeni on pakahtua siitä onnesta, että olen selvinnyt taas kerran pitkästä pimeästä vuodenajasta.

Niinpä annoin uusimmalle sukkamallilleni nimeksi Oi Ihana Toukokuu, vaikka itse sukat neuloin jo huhtikuun alkupuolella.


Alkunsa sukat saivat Suuren sukkahaasteen huhtikuun haasteesta, jossa tarkoituksena oli käyttää sukkiin kenen tahansa suomalaisen käsin värjäämää lankaa. Olin juuri sopivasti voittanut arvonnassa virtuaalikanssaneulojan juuri minua ajatellen huikean keväänvihreäksi värjäämää Novita Nallea, ja lanka saapui minulle saatesanoin "uutta sukkamallia odotellessa". En voinut vastustaa kiusausta tarttua haasteisiin.


Vihreä väri suorastaan vaati jotakin luontoaiheista mallineuletta. Selailin käsityölehtiäni, ja lopulta törmäsin jossain 90-luvun Novitassa paitaan, jossa oli kiinnostavan oloinen pintaneule. Kuva ei tosin ollut erityisen tarkka ja informatiivinen, mutta päätin kokeilla, miltä neulepinta näyttäisi luonnossa.

Alku ei luvannut ihmeempiä, mutta sukan varren edetessä ajatus kehittyi ja neuloin ensimmäisen sukan terään lehdykät kiilana. Varsi vain näytti vieläkin vähän tökeröltä, kunnes älysin, että kiila voisi aivan hyvin alkaa jo varresta. Niinpä neuloin toisen sukan varteen sileän kiilan - ja malli heräsi eloon. Ensimmäinen sukka meni purkuun, jotta sain toiselle sukalle identtisen parin.


Toukokuun sukissa malli kohtasi langan. Lopputuloksesta ei uskoisi, että kyse on ihan tavallisista perussukista, joissa on lähinnä sileää ja joustinneuletta, välissä muutama yksittäinen pitsineulekerros. Ihanainen luottotestaajani sekä testineuloi mallin ennen varsinaista ohjeen kirjoittamista että otti kaikki nämä kauniit kuvat.

Ei kerrota kenellekään, että minä neuloin nämä sukat 2 mm puikolla ohjeen 3 mm:n sijaan. Minä nyt vain olen aivan armoton löysäilijä sanan kaikissa merkityksissä. Eikä ehkä kerrota sitäkään, että retriitissä tämä sukkamalli sai lempinimekseen Ihan Paskat Sukat (laittaisin tähän virnistävän hymiön, ellen olisi tehnyt melkein periaatteellista päätöstä olla viljelemättä hymiöitä blogiteksteissäni).

P.S. Maksuton ohje on ladattavissa Ravelrysta. Voi sen toki pyytää minulta suoraankin sähköpostiin, mikäli ei tunne vetoa maailman toimivimpaan käsityötietokantaan ja -virtuaaliyhteisöön.19 kommenttia:

 1. Toukokuu on tosiaan kuukausista kauneimpia. Ilman tätä järjetöntä loppurutistusta opinnoissa olisi se jopa kuukausista paras. Kaiken kaikkiaan, toukokuu on nämä upeat sukat ansainnut :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kaunis malli. Väri todella kohtaa mallin. Ihanat!

  VastaaPoista
 3. Sukat aivan nimensä väärtit olipa tehty missä kuussa tahansa! :) Malli on pakko saada heti puikoille, kunhan saan tämän edellisen työn pois niiltä.

  VastaaPoista
 4. Toukokuu on lupaus kaikesta ihanasta, mikä on vielä edessä päin. Tänä vuonna se on kesä monen uuden ystävän kanssa, ensimmäinen ihan oikea, palkallinen kesäLOMA ja ensimmäinen kesä kahden kissan kanssa auringossa köllötellen.

  IIiiiiihhana Toukokuu! Ma tukkaa mallista. Ja ma neulo vielä monta pari naita sukki! :* UUH!

  VastaaPoista
 5. Oih..kuinka ihanat Toukokuun sukat!

  VastaaPoista
 6. Sukkien nimi tuo mieleen sen sarjan, jota joskus lapsuudessa/nuoruudessa tuli seurattua, hyviä muistoja siis. Toukokuu on tosiaan yksi mukavimmista kuukausista ja nämä sukat pistän joku kerta puikoille, kunhan ruuhka hellittää tekeillä olevien neuleiden suhteen...

  VastaaPoista
 7. Kauniit ja kiilasi jonon ohi odottamaan vuoroaan... :D

  VastaaPoista
 8. Nämä on kyllä niin ihanat! Mun fingeringit pääsi heti puikoille, kun sain ohjeen. <3 Ja toukokuu on ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 9. Kevään väriset, kauniit sukat!

  VastaaPoista
 10. Ihanat! Menee jonoon ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis malli, kaunis väri eli yhdistelmä on hurmaava! Kyllä tätä toukokuuta nyt kelpaa ihastella, kun lehdet ovat puihin puhjenneet ja kukat aloittaneet kukintansa. Aurinko meitä myös hellii...

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat ja ihana ohje. Kiitos, kun jaoit sen kanssamme. Kerron sukan saajalle blogistasi, josta näkee alkuperäiset sukat. :)

  VastaaPoista
 13. Ihana ohje! Laitan kohta kuvaa omasta kutimestani Twitterin #iwasknittinghere

  VastaaPoista
 14. Ihanat sukat. Oi ihana toukokuu, olen syntynyt 16.5. Toukokuu on lempikuukauteni, kaikki on vielä alussa, lupaavaa odotusta, jännitystä, kaikki on mahdollista.
  Hienoa että joku kehitti kauniit kirjoneulesukat lempivärilläni, ja syntymäpäivänäni. OI IHANA TOUKOKUU

  Pirjo

  VastaaPoista