keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Senta(mental)

Lyhennetyt kerrokset ovat saaneet kilpailijan rinnalleen: kirjoneulesukat. Olen koukussa. Tai ehkä paremminkin puikoissa, vieläpä melko ohuissa sellaisissa. Tällä kertaa yritykseni kuluttaa jo kaksiin kirjoneulesukkiin käytetty ruskearaidallinen Austermann Step tuotti tulokseksi parin Senta-sukkia.


Niistä tuli aika ihanat, pakko myöntää. Tein malliin useita muutoksia: Neuloin sukansuun joustimen ja kärjen 1,5 mm puikolla, kirjoneuleosuudet ja vahvistetun ranskalaisen kantapään 2 mm puikolla. En lisännyt silmukoita joustimen jälkeen, ja tein alkuperäistä yhden mallikerran pidemmän varren. Jalkapohjassa vaihdoin värien paikkaa ja tein kiilakavennukset sukan sivulle, kun alkuperäisessä mallissa kavennukset olisivat tulleet enemmän jalkapohjan puolelle.


Tätä mallia varten opiskelin oikein tosissani lankadominanssiteoriaa suhteessa omaan neulomistyyliini, sillä halusin vaalealla langalla neulottavian kiemuroiden erottuvan selvästi taustaväristä.

Nämä sukat minä pidän itse. Vihdoinkin.

10 kommenttia:

 1. Opiskelu selvästi kannatti, nättiä jälkeä tuli!

  VastaaPoista
 2. Vihdoinkin sukat jotka kelpaavat myös siulle itelles :D (Miusta ne edellisetkin oli mahtavia)

  VastaaPoista
 3. Komiat ovat, ja sinun omat, jee! :D

  VastaaPoista
 4. Vai että ihan sulle itselle? No jopas! :D Nätit ovat kyllä.
  Mitenkäs sä sitä lankadominanssia opiskelit? Neuloit mallitilkkuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää, teoreettisesti netistä ja pohtimalla - eihän sitä nyt mallitilkkuja, herrajestas sentään... vaikka kävi sekin kyllä mielessä, kun tuntui, että kaikki ohjeet on ihan erilaiselle kirjoneuletekniikalle kuin omani.

   Poista
 5. Kauniit sukat, mielenkiintoinen kuvio!

  VastaaPoista
 6. Ihania töitäsi olen seurannut jo aika kauan, vaikka en ole kommentoinutkaan. Senta-sukkasi ihanat! -Hyvä löytö tuo THE PÄÄ. Trikoopiposi viehättäviä ja mitä kuoseja kankaissasi1
  Terveisin Maijeli

  VastaaPoista
 7. Vautsi vau! Ihanat sukat, todellakin! Hyvä, että sait itsellesi nyt omat kirjoneulesukat. Mulle olis tietty kelvanneet ne aiemmatkin. ;)

  VastaaPoista