tiistai 28. toukokuuta 2013

Kuinka monta on paljon?

Alun toisellakymmenellä olevan esikoiseni kanssa on aina ollut mieltä lämmittävää pohdiskella hieman filosofisempia kysymyksiä, joihin ei ole yksiselitteisiä vastauksia. Hiljattain pohdimme liikkeen, ajan ja lopulta myös määrän suhteellisuutta. Kuinka monta on paljon? 28 hiekanmurua tai pölyhiukkasta on todella vähän, paitsi jos ne hiekanmurut ovat teräviä ja ne ovat kengässä. 28 muurahaista ulkona on aika vähän, mutta keittiössä ihan liikaa. 28 puuta ei millään mahtuisi pienelle tontillemme, mutta toisaalta ei siitä määrästä puita saisi aikaan kummoistakaan metsikköä.

Onko 28 vauvapipoa paljon? Ehkä se on yhden ihmisen tekemäksi, ainakin jos ne on tehty kuukauden sisällä. Toisaalta eihän se määrä riitä mihinkään, kun vuosittain syntyy 50 000 - 60 000 uutta suomalaista. Sitä paitsi yksi pipo päivässä on aika vähän, sillä vauvapipot valmistuvat hämmentävän nopeasti. Paljon tai vähän, mutta tulipahan kuitenkin tehtyä, vieläpä aikamoisella innolla.


Muutama pintaneulepiponen, mallineuleet syntyivät pipoja tehdessä.


Raitoja ihan vain siitä ilosta, että raitoihin on helppo upottaa jämänöttösiä ja värejä on hauska ydistellä. Raitojen kanssa saa menemään myös värejä, jotka näyttäisivät yksin aika ankeilta.


Helminauhaa ja aaltoja Pearl Chain Mittensien hengessä - mikä oivallinen vaihtoehto tavallisille raidoille!


Pari pientä Ola-mukaelmaa sekä ruutuja, koska ei sillä hetkellä ei tehnyt mieli neuloa yksiväristä eikä raidallista.


Lisää helminauha-aaltoja sen mukaan, miten pitkälle aloitusväriä riitti.


Sekalaista seurakuntaa, matkan varrella kehiteltyä. Joukkoon pääsi livahtamaan yksi yksivärinen sileäkin, oho.


Lisää raidallisia sekä yksi mini-Sykloni.

Kaikki pipot menevät luonnollisesti paikallisen sairaalan synnytysosastolle sekä vauvateholle jakoon. On aika kutkuttava tunne ajatella, että jokin näistä pipoista saatetaan säilöä vuosikymmeniksi muistona vauvan syntymästä ja sairaala-ajasta.

Ja kiitoshan kuuluu lopulta kaikille niille ihanille kanssaneulojille, jotka ovat tavalla tai toisella lahjoittaneet itselleen tarpeettomia puuvillalankoja minun jatkojalostettavakseni. Ilman näitä lahjoituksia jäisi aika moni lahjoituskäsityö tekemättä ja neulomisen flow-huuma kokematta.

11 kommenttia:

 1. Näitä kuvia katsellessa ja juttuja lukiessa on pakko uskoa jonkinlaiseen flow-tilaan. Ei kai muuten mitenkään voisi tuottaa tuollaista määrää tuollaisessa ajassa.

  VastaaPoista
 2. 28 on oikein hyvä määrä :D Miun suosikit löytyy kolmannesta kuvasta.

  VastaaPoista
 3. Heippa. Söpöjä myssyjä kaikki! On niin kiva katsella käsitöitä, oma persoona antaa työlle sielun:)

  VastaaPoista
 4. 28. Se voi hyvinkin olla joku maaginen pipoluku. Mä tykkään noista kaikista, ois hauskaa, jos joku noista pipoista tulis vielä joskus vastaan, vaikka jonkun lapsosen päässä tai jonkun ystävän aarrelaatikossa.

  VastaaPoista
 5. Onhan siinä paljon pipoja, ja ihania kaikki :)

  VastaaPoista
 6. Helminauhapipoista tuli huisin nättejä. :)

  VastaaPoista
 7. Niin nättejä myssyjä 28. vauvalle pään lämmikkeeksi ja vanhempien iloksi! Kivoja malleja, saatanpa jonkun idean taas napata sinulta sytomyssyihin. Jospa se joskus onnistuukin. ;)

  VastaaPoista
 8. 28 ihanaa pipoa 28. toukokuuta on hieno saavutus. Lahjoituskäsitöitä ei varmasti valmistu koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 9. Sinä olet ollut ahkerana. Ja jokaisessa pipossa on omat hienot yksityiskohtansa.

  VastaaPoista
 10. Ihania pipoja, kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista