tiistai 30. huhtikuuta 2013

Koukussa kirjoneuleeseen

Vaarin teryleenikalsarit -sukista kytemään jäänyt kirjoneuleinnostus pakotti uudelleen Eeva Haaviston kirjan äärelle. Halusin kokeilla, toimisiko ruskearaidallinen Austermann Step paremmin mustan Tico Ticon ja jonkin ensimmäistä kokeilua hieman graafisemman kirjoneulemallin kanssa. Mallineuleeksi valikoitui Sata kansanomaista kuviokudinmallia -kirjasta numero 28: Jalasjärvi.


Ensimmäisestä kerrasta viisastuneena aloitin sukat 1,5 mm puikolla ja 72 silmukalla varresta. Kirjoneuleeseen vaihdoin 2 mm puikon, jolla neuloin myös vahvistetun ranskalaisen kantapään. Takaisin puolitoistamilliseen vaihdoin kärkikavennuksien alkaessa.

Sukista tuli napakat, juuri ja juuri kantapään yli kiskaistavat - ne siis todellakin istuvat kuin sukat. Tällä kertaa Stepin raidat osuivat kohdakkain, mikä ei tosin ollut alunperin tavoitteena, mutta oli lopulta saavutettavissa muutaman yksittäisen metrin säätämisellä. En ole ihan varma, onko kuvio todella hieno vai kerrassaan kammottava, mutta ainakin värit natsaavat. Ja mikä tärkeintä, jalkatuntuma sukissa on erinomainen. Eiväthän nämäkään sukat itselle jääneet vaan vaihdoin ne (muistaakseni) lankaan savolaisessa neuleretriitissä; täydellisten kirjoneulesukkien metsästys siis jatkuu edelleen.

Vaan Stepiä jäi yhä 30 g - eikö se koskaan lopu...?

7 kommenttia:

 1. Mahtavat sukat! :) Tunnistin heti, että kuvio on Haaviston kirjasta, olisinkohan itsekin tuolla kuviolla jotain tehnyt. Tosi hienosti olet tehnyt tuon jalkapohjan, sielläkin on tyylikäs kuvio.

  VastaaPoista
 2. Haaviston kirja on kyllä aarreaitta, kuvioita voi käyttää vaikka mihin! Kauniit on sukat, vaikka miusta ne teryleenit oli vielä hienommat :D

  VastaaPoista
 3. Hienot on. Värit ja kuvio tuo mulle mielikuvan, että joku katselee auringonlaskua kaltereiden takaa. :D

  VastaaPoista
 4. Nää on ylkkäkivat! Vaikka mun vaarinkalsarit on kyllä parhaat. ;)

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upean upean upeat. Mukavaa Vappua Sinulle

  VastaaPoista
 6. Siis nuohan on ihan täydelliset!
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista