tiistai 5. maaliskuuta 2013

Tutkielma viivoista

Minun on kai turha enää sanoa mitään raidoista ja aina oikein -neuleesta. Parasta vain esitellä seuraava raitahuivi.


Tämä on Veera Välimäen Stripe Study Shawl, 3 mm puikolla turkoosista Schoppel-Wollen Admiralista ja petroolista Cascade Yarnsin Heritagesta neulottu epäsymmetrinen huivi. En ole perinteisesti sinisten sävyjen suuri ihailija, mutta tässä yhdistelmässä on sitä jotakin. Ehkä se on tuo petrooli, joka minua houkuttaa aina vain enemmän, ja turkoosi raikastaa sitä mukavasti. En ole lainkaan varma, osaanko käyttää näin kirkasta (sinistä) väriä sisältävää asustetta, mutta lupaan ainakin yrittää.


Huivin muoto on metka; viistosti otetussa kuvassa mittasuhteet ovat tosin pahasti vinksallaan. Todellisuudessa tuo leveämpien raitojen puolisko on todella pitkä, mikä helpottaa huivin pukemista. Yleensä en viitsi pingottaa aina oikein -huiveja, mutta tämä oli poikkeus: kastelin huivin läpikotaisin ja levittelin kylppärin lattialle kevyesti muotoillen. Huiville tuli reilusti lisää mittaa ja se rentoutui mukavasti, ja samalla pystyin vaikuttamaan jonkin verran lopulliseen muotoon.

Veera Välimäen monessa mallissa on yksinkertaista neroutta, niin tässäkin. Ei kahta ilman kolmatta (sarjan ensimmäinenhän oli Different Lines), mutta trilogian täydentävä Varjo ei ainakaan toistaiseksi houkuttele epäkäytännöllisen oloisen muotonsa vuoksi. Nähtäväksi jää, innostunko joskus Color Affectionista.

4 kommenttia:

 1. Oikein raikkaan näköinen huivi :)

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä kaunis. Toivottavasti lämpenet sille Color Affectionillekin joku päivä. :D

  VastaaPoista
 3. Ihanasti tosiaan tuo turkoosi raikastaa huivin!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sävyt. Nähdäpä livenä, niin voisi ällistellä mallia paremmin.

  VastaaPoista