torstai 21. maaliskuuta 2013

Kujeillen

Yksi salaisista haaveistani on toteutunut: minua pyydettiin suunnittelemaan tietylle langalle sopiva neulemalli. Lankakauppa Kujeen Hanna nimittäin lähestyi minua kysyen, kiinnostaisiko minua suunnitella jotakin Zwegergarnin Opal-langoille sopivaa. Hanna antoi minulle täysin vapaat kädet niin mallin kuin aikataulunkin suhteen ja toimitti minulle reilun satsin Opalia inspiraatiolähteeksi. Niin syntyi Kujeillen-kämmekäsmalli, joka on saatavilla niin suomeksi kuin englanniksikin Ravelryn kautta. Ohje on mahdollista saada myös minulta sähköpostitse.


Kämmekkäiden idea on lähtöisin siitä, kun etsiskelin netistä mielenkiintoisia mallineuleita. Jokin sadoista selaamistani kuvista inspiroi kokeiluihin, joiden myötä muotoutui lopullinen mallineule.


Kämmekkäät on neulottu toistensa peilikuviksi ja ne ovat minulle tyypilliseen tapaan palmikkokuviota lukuun ottamatta aivan tavalliset peruskämmekkäät, joissa on peukalokiila. Tämä on hyvä malli opetella nyppyjä, joiden tekeminen voi tuntua aika työläältä. Suosittelen venyttämään nyppyjen silmukat ja langankierrot todella löysiksi, jotta ne on helpompi neuloa seuraavalla kerroksella yhteen.

Kaimani testineuloi ohjeen, hänen harmaista kämmekkäistään tuli kertakaikkisen upeat!

11 kommenttia:

 1. Ihanaa keltaista. Ja kaunis on kyl malli, noilla tarkenisi kohta lenkkeillä. Nyppyjä en ole vielä koskaan neulonut, ois aika kokeilla niitäkin miten onnistun.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen malli. Opalin lankoja pitäisi kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Nämä on ihanat! Ihan-heti neulontalistalle :-)

  VastaaPoista
 4. Hieno malli sinulta taas.. siis toooooosi suloiset.:)

  VastaaPoista
 5. Kauniit kämmekkäät, väri on ihana! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit ja nuo nypyt on se jotain tuossa mallissa. Ihanat!! Jonoonhan nämä menivät. :D

  VastaaPoista
 7. Aurinkoisen ihanaiset! Onnea uuden virstanpylvään saavuttamisesta suunnittelijana :)

  VastaaPoista
 8. Kauniit ovat ja väri hurmaa! Aurinkokylpy kevääseen!

  VastaaPoista