tiistai 17. marraskuuta 2009

Taasko se niitä sukkia...


Vaikka on Lapaskuu, en millään motivoidu tekemään niitä ainokaisia kämmekkäitä, jotka suunnittelin tekeväni ystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Kumma juttu, ei luulisi kämmekkäiden eroavan kovinkaan sukanvarren neulomisesta. Silti tökkii, vaikka lankakin on ihan kivaa, ehkäpä siksi, etten sittenkään ole löytänyt mieluista mallia tuolle langalle.


Sitävastoin sukkia on tullut vieläkin neulottua, vaikka pahin himo talttuikin Sukkasadon aikana. Ensin mieltä painoivat langat, jotka oli lahjoitettu Joulusukat 2009 -tempaukseen ja jotka olin luvannut jatkojalostaa.Kahdesta kerästä oranssia Gjestal Maijaa syntyi tuollaiset koon 38-39 sukat kärjestä aloitettuna (54 s terässä ja 56 s varressa, 3 mm puikot). Päätin tällä kertaa kokeilla, miten "tähtineule"  istuisi sukkiin; lopputulos ei ollut kummoinen, mutta pusersin sukat valmiiksi silkalla tahdonvoimalla. Distant Knitterin ukaasi sukkien viimeistelystä sai minut kastelemaan nämä sukat siistimmän lopputuloksen toivossa.


Jämänöttösiä Maijaa tuntui lainehtivan sukkalankalaatikossa melkein riesaksi asti. Niinpä otin isänpäivän reissutekemiseksi mummolaan mukaan puikot ja kokoelman lankoja. Ensimmäinen sukka syntyi mummolassa, toinen illalla kotona telkkarin ääressä.Perussukat kokoa >40, sillä satuin vahingossa ottamaan 3,5 mm puikot kolmemillisten sijaan. 54 silmukalla tulikin todella joustavat ja pehmoiset sukat, lankaa kului paksuista puikoista johtuen vain noin 90 g. Vaan niin pääsin taas eroon kuudesta keränlopusta ja lopputuloskin on yllättävän soinnukas, vaikka luovuin varsinaisesta raitasukka-ajatuksesta jo ennen aloittamista. Nämä olivat järjestyksessään 10. ja 11. joulusukat; nyt tuntuu, että tusina jää täyttymättä, mutta vielähän tässä on melkein kuukausi tehokasta peliaikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti