perjantai 20. marraskuuta 2009

Palkinto ja sen kaverit


Lupasin pienen palkinnon MinnaN:lle, jonka ehdotuksen pohjalta Kiertoradalla-sukat saivat nimensä. MinnaN saa noin kolmanneksen näistä:Erinäisistä puuvillalangoista virkkasin Spiral scrubbie -pesusieniä, näistä sinisemmänvihreä kuuluu Minnan pakettiin yhdessä käsintehdyn (lenkkikaverini käsialaa, ei omaani) piparminttusaippuan ja saippua-/pesusienitelineen kanssa.


Teline on tehty tietokoneen tuulettimen ritilästä, jalkoina on erään ystäväni vauvakortista jemmaamat muovikuutiohelmet. Kuutioita oli alunperin neljää eri väriä (B-A-B-Y), kutakin kuusi kappaletta, mutta vain sinisiä säilyi neljän sarja ehjänä: blogimies päätti porata muovikuutioissa olevia reikiä suuremmiksi sopimaan ritilän alkuperäisille kiinnitysruuveille, mutta rei'istä tuli sen verran naftit, että osa kuutioista halkesi ruuvatessa. Yritin kyllä vienosti kertoa, että löysin ruuvilokerikosta alkuperäisiin reikiin sopivampia, tosin hieman liian pitkiä ruuveja ja että tarvitsisin vain muutaman rikan lisäämään jalan korkeutta. Mies oli kuitenkin selvästi päättänyt toimia oman näkemyksensä mukaan ja vasta kahden eriparivärisistä kuutioista kootun telineen jälkeen sain pelastettua loput materiaalit, kun alkuperäisruuvit loppuivat. Sinijalkaiseen telineeseen laitoinkin pultit korokkeiksi.


Idea saippuatelineestä ei ole omani, vaan kaappasin sen nähtyäni vastaavia telineitä kesälomamatkalla Kiteen käsityökeskuksella (ja sitä ennen luultavasti jossain aikakauslehdessä). Alkuperäisessä mallissa jalkoina ovat vanhanaikaisten hiirten kumikuulat (siis ne pohjassa olevat), mutta niitä ei minulla ollut käytössäni. Meni aika kauan keksiessä vaihtoehtoinen, vettä kestävä ratkaisu.


Telineen päällä voi myös kuivattaa pesusienen, jos ei halua pitää siinä saippuaansa. Virkkasin tosin ensimmäistä lukuunottamatta kaikkiin ripustuslenkin, josta sienen saa kuivumaan johonkin koukkuun. Yksi telineistä sekä beige sieni ovat menossa sisarelleni, toinen teline matkaa mantelisaippuan ja kellanvihreämmän sienen kera hyvälle ystävälleni. Ruskea sieni on virkattu kaksinkertaisesta langasta ja on aika tuhti, sen olen jo itse ottanut käyttöön kasvojenpesusieneksi.


Spiral scrubbie -malli koukuttaa aivan kuten Tuulimylly-rättien ohje. Pesusienenkin voisi tehdä raidallisena tai kirjavana, voisi tulla aika hauska efekti. Niinpä tämäkin malli on mitä erinomaisin pienten jämälankaerien käyttökohde. Minua tietysti viehättää myös se, että pesusieni on tiskirätin tapaan aito käyttöesine, ei pelkkä koriste. Erilaisista materiaaleista tehtyinä sienistä saa pehmeitä tai karkeita, kasvoille tai vaikka lieden hankaamiseen. Eri käyttökohteisiin voisi käydä hyvinkin erilaiset langat, pesunkestävät toki. Eiköhän näitäkin tule tehtyä joka tapauksessa ajan saatossa omaksi ja muiden riesaksi asti...


PS. Pari jämälankapatalappuakin on taas tullut virkattua Patalapputalkoisiin:Tällä kertaa käytin villasekoitelankoja ja kuten kuvasta voi päätellä, nöttöset olivat todella pieniä. Tavoittelin jonkinlaista räsymattofiilistä ja mielestäni siinä onnistuinkin melko hyvin. Lähinnä harmittaa vain se, että löysin myöhemmin "väärästä paikasta" pikkusatsin tummankeltaista lankaa, joka olisi ollut oivallinen lisä vasemmanpuoleiseen virkkuuseen kirkkaankeltaisen ja oranssin väliin; niin hullu en sentään ole, että olisin purkanut melkein koko tekeleen vain lisätäkseni yhden värin väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti