sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Meidän isi on parempi kuin teidän isi...


... ja jos ei olekaan, on hän silti Maailman Paras Isi sankarikaksikollemme. Koska hän sattuu olemaan niin ihana, halusin muistaa häntä jotenkin isänpäivänä siitäkin huolimatta, ettemme yleensä lahjo toisiamme merkkipäivinä. Koska miehen suosima Cousteau-pipo on kovassa käytössä venähtänyt - se oli alunperinkin melko reilu -, päätin neuloa kälyn kirpputorilta löytämästä tummanharmaasta langasta uuden ribbipipon. Inspiraatiota hain Distant Knitterin Käänteisestä.



70 grammaa lankaa muuntui 3,5 mm puikolla ja 125 silmukalla 3 o, 2 n -ribbipipoksi, jossa on 22 cm suoraa ennen päälakikavennuksia, jotka tein viidessä kohdassa. Käänteisestä poiketen halusin kavennukset niin, että nurjat ja oikeat raidat kaventuvat kohdakkain, joten kavennukset on kohdistettu alkavaksi joka viidenteen oikeaan raitaan. Langan paksuuden huomioiden kavennukset on tehty joka toisella kerroksella.



Toiselta puolelta pipo näyttää tältä. Kavennuskohdat ovat niin siistit, että pipoa voi käyttää kummin päin vain - aivan kuten Käänteistä. Pidän lopputuloksesta todella paljon, vaikka langan koostumuksesta ei ole varmaa tietoa. Kerissä oli eri vyötteet, toinen oli varmuudella väärä, sillä mohairia tässä langassa ei taatusti ole, toisen mukaan lanka olisi Filatura VVG Coralloa, 100% superwash-villaa. Yritin polttaa lankaa saadakseni selville, voisiko vyöte olla oikea, mutta en tullut hullua hurskaammaksi. Puhdas akryylilanka paloi iloisesti isolla liekillä, villalanka heikommin, mutta molemmat paloivat tuhkaksi (ehkä villa paremmin murenevaksi kuitenkin). Jos jotakin, kirpparilangan polttotulos oli lähempänä villaa kuin puhdasta tekokuitua. Haju oli joka tapauksessa aikamoinen polttokokeiden jälkeen...


Pitihän se langanloppukin saada neulottua samantien:



Mitäpä muuta siitä olisi voinutkaan tehdä kuin Calorimetryn, tällä kertaa 108 silmukalla ja 3,5 mm puikolla. Merkitsin langan keskikohdan ja jatkoin lyhennettyjä kerroksia keskimerkkiin saakka, joten pannan korkeus määrittyi langan riittävyyden mukaan. Noin 20 grammalla vaikutti tulevan ihan järkevän kokoinen panta, toivottavasti tämä kelpaa kälylle ainakin varakäyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti