tiistai 8. huhtikuuta 2008

Rästibloggaus

Olen lykännyt uusimpien barbienvaatteiden dokumentointia ajatellen, että ompelen vielä jakun tai nahkatakin. Nyt takana on jo yksi kokonainen käsityövapaa päivä ja trendi uhkaa jatkua, joten parasta blogata valmistuneet työt pois alta.Sain inspiraation kokeilla, mitä saisi pienistä paloista sekundaresoria. "Eijan pitsitukun" lahjoitusten turvin syntyi vasemmanpuoleinen pitkä tuubimekko, jossa on sauma takana eikä minkään sortin muotolaskoksia. Vähän nihkeä pukea, mutta toimii kuitenkin. Oikeanpuolimmaiseen testasin muotolaskoksia vyötärölle huonolla menestyksellä; ommel oli kuitenkin niin tiheää, etten jaksanut enää purkaakaan. Pikkumekossa on takana tarrakiinnitys pukemista helpottamaan. Keskimmäiseen mekkoon sain inspiraation viehättävästä pitsinauhasta, jota on helman lisäksi hihansuissa. Tämän mekon opetus oli se, että helmaan kannattaa uhrata asteen parempaa kangasta kuin vanhan kesähameen ohutta puuvillavuoria. Ompelujärjestyskin oli vaihteeksi unohtunut, joten en saanut helman ja yläosan saumaa enää tikattua. Sen sijaan valmiiden empiremekon kaavojen kavennus osoittautui onnistuneeksi ratkaisuksi. Kuvausmalliksi pääsi Vienon lisäksi leasingbarbie, jolle annoin nimeksi Ellu.Jakun tai nahkatakin oli tarkoitus täydentää ylläolevaa kaupunkilookia. Toppi on resoria, malli omasta päästä, takana tarrakiinnitys ja huolitteluina helmassa ja yläreunassa saumurin kiertopäärme. Yllättävän kivannäköinen lopputulos ja erittäin helppo pukea. Housuja varten kavensin valmiita kaavoja onnistuneesti, kangaskin sopii tarkoitukseensa, joten näitä taidan tehdä joskus lisää kaikille lähipiirin barbieikäisille pikkutytöille. Tällä kertaa housut on myös erittäin helppo pukea, joten nämä pääsevät myös leikkeihin mukaan. Kauppakassi on pikatikki pikkutilkusta ja kapeahkosta kanttinauhasta.

Pahoittelen kuvien heikkoa laatua. En malta kuitenkaan koskaan odottaa valoisaa aikaa, vaatteet kun valmistuvat lähes poikkeuksetta iltapuhteella, ja sisävalaistuksessa on vanhalla kameralla iso työ selviytyä edes siedettävästi.
Kerrottakoon kategorian ulkopuolelta myös pikatikki, joka toteutti esikoiseni toiveen. Viisivuotias on nimittäin koukussa Tomb Raider III:een, jota hän seuraa kerran viikossa tunnin ajan isänsä pelaamana. Lara Croft -leikkeihin hän toivoi saavansa pistoolivyön ja sen hän myös sai:Pistooleina toimivat rikkimenneen suihkupullon suutinosa sekä alunperin isoja muovipalloja ampunut leikkipyssy. Edessä on tarrakiinnitys, kangas on muuten samaa kuin muutama kuukausi sitten esittelemässäni barbien iltapuvussa, tosin tummemman ruskeana versiona. Kerrankin onnistuin ompelemaan omalle jälkikasvulle jotakin aidosti iloa tuottavaa! Ei muuten ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen rooliasuste, jonka onnistuin ompelemaan esikoisen iloksi. Hyvä että omatkin lapset saavat joskus jotakin, yleensä kun ompelen antaakseni tuotokset pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti