lauantai 5. huhtikuuta 2008

Lisää tippasiteitä

Lumppujen kierrätysvimmassani ompelin lisää pikkuhousunsuojia ystäville jaettaviksi.Tippasiteitä syntyi lopulta 20, materiaaliksi kului mm. flanellipyjama, loppu mustasta poolopaidasta, vauvan body ja jonkinlainen satsi vanhaa t-paitatrikoota. Kangaskaappini olisi luullut tästä hieman kevenevän, mutta ilo siitä taisi olla ennenaikainen: ystäväni lahjoittamasta tekstiilierästä on vielä niin paljon (collegea) jäljellä, että se vie vähintään saman tilan, joka näissä ompeluissa vapautui.

Samalla vaivalla päätin siivota ompelupöytää keskeneräisistä pikkuprojekteista. Syntyi vielä viisi fleecellistä sidettä ja viisi (epämääräistä) paria liivinsuojia:
Jokohan tämän sortin tehtailu alkaisi vaihteeksi riittää? Kymmenkunta pikkuhousunsuojaa tai sidettä saajaansa kohti on kai jo kohtuullista, jotta pääsee kestoilun makuun? Karu totuus tosin on, että pöydälle jäi siteiden ja liivinsuojien kappaleita odottelemaan sopivia vastinparejaan, joten totaalisesti en saanut putsattua pöytää. Viimeiset ompelukset tuottivat jo hieman (henkistä ja fyysistä) tuskaa, etenkin kun aamulla onnistuin ensimmäistä kertaa elämässäni ompelemaan koneella sormeeni. Taidankin vaihteeksi siirtyä esteettisesti palkitsevampiin ja käsityöteknisesti vaativampiin projekteihin, jotka toivottavasti keventävät edelleen kangasvarastojani.

Unohdin mainita, että ostosreissulla tuli hankittua pahvisia säilytyslaatikoita kankaitten varastointiin. Kunhan vielä saan uuden tarvikelokerikon, voin ryhtyä järjestely- ja arkistointipuuhiin. Paratiisista puuttuu pian enää uusi työtuoli. Ehkä sitä ennen kuitenkin odottelen pöydänjalan asennusta vielä hetkisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti