perjantai 4. syyskuuta 2015

Peitehommia

Heti kun sain tietää, että neulova ystävä odotti kauan kaivattua perheenlisää, tiesin neulovani tulokkaalle jotain niin kuin meillä neulojaporukassa on tapana. Aika pian lankavarastoja pöyhiessäni sain vision Undercover-peitosta, jossa keskiosan lehtikuvio olisi sammalenvihreää Wetterhoffin ryijylankaa ja helmineulereunus luonnonruskeaa villaa. Mallinimi natsasi projektiin täydellisesti, pitihän lahja pitää salassa vauvan syntymään saakka.


Noin neliön kokoiseen peittoon kului muistiinpanojen mukaan 260 g ryijylankaa - neuloin lehtikuviota niin pitkälle kuin vihreää lankaa suinkin piisasi - ja 150 g ruskeaa villalankaa. Muistiinpanot eivät kerro, minkä kokoista puikkoa käytin, mutta luulen koon olleen 3,5 mm. Saattoi se tosin olla puoli milliä isompikin, langat kun ovat suurin piirtein worsted-paksuisia.


Tuoreeltaan ryijylangasta neulottu pinta oli kovin karheaa, joten päätin antaa peitolle aika railakkaan marseillesaippuapesun siinä toivossa, että keskusosa huopuisi hiukan ja sen myötä pehmenisi. Niin kävikin, mutta kyllähän tuo peitto vieläkin aika rouhea on - mutta sellaisenaan varmasti ihan toimiva esimerkiksi vaunupeittona tai muuten käytettynä niin, ettei peitto ole suoraan ihoa vasten.

5 kommenttia:

 1. Mie niin arvasin et tää on siun tekemä! Ihana, lampaantuoksuinen, kiitos!! :)

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä niin kaunis! Ihana lammaspeitto! :)

  VastaaPoista
 3. Mä en ole kauheasti perustanut neulotuista peitoista. Olen näköjään nähnyt vain vääränlaisia :-D Tämä on nimittäin hieno, tykkään tuosta keskuksen kuviosta tosi paljon.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja lämpöisen näköinen peitto:)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniin näköinen! Kyllä meidän perheessä ainakin on ollut käyttöä karheammillekin peitoille.

  VastaaPoista