maanantai 28. syyskuuta 2015

Elämä on joskus ruusuilla tanssimista

... ja jos ei ole, voihan sitä kuvitella niin, kun vetäisee jalkaansa ruususukat. Olin nimittäin jo aikoja sitten päättänyt käyttää vuoden 2013 Roosa Nauha -sukkalankakuvaston Ingrid-sukkamallin ruusukuviota joihinkin sukkiin, ja sopiva hetki koitti, kun päätin syyskuun ratoksi sommitella kukkasukat jämälangoista.


Tummanruskeankirjava on Heritage Paintsia (Indian Summer), punainen Fabelia ja harmahtava Novita Pikkusiskoa. Silmukoita sukissa on ne perinteisest 72, ja siihen silmukkamäärään piti istuttaa ruusukuvion kaveriksi jokin toinenkin kirjoneuleraita. Päätin mennä vähän helpomman kautta ja piirtelin uuden sovelluksen jo aikaisemmin nähdyn sukkaparin kirjoneulekuviosta. Kuviot ovat toki peilikuvina vasemmassa ja oikeassa sukassa, mutta kuviokohdistuksen kanssa olisi voinut olla vähän fiksumpikin.


Pystyraidallisen kiilan piilotin taas jalkapohjaan, jotta ruusukuvio ei suotta rikkoonnu näkyvällä paikalla. Kantapää on perinteitä kunnioittaen vahvistettu ranskalainen ja kärjessä on nauhakavennus. Sukista tuli arviolta kokoluokkaa 40, joten eiköhän niille käyttäjä löydy, jos ei tuttavapiiristä niin ainakin hyväntekeväisyyden kautta. Mikä parasta, kaikkia lankoja jäi jäljelle enää pari grammaa kutakin (paitsi että Pikkusiskoa on oikeasti jäljellä yksi korkkaamatonkin kerä, parigrammainen nöttö jäi ensimmäisestä kerästä), ne passaavat mukavasti suunnitteilla oleviin jämälankaräsymattosukkiin.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavat sukat! Tuo vahvistettu ranskalainen kantapää on vielä oppimatta, mutta kenties piankin kokeilen, koska mm sukkaprojekti nyt meneillään....

  VastaaPoista
 2. Voikun nätit sukat taas kerran =) Kyllä nuo jalassa elämä on ruusuilla tanssia!

  VastaaPoista
 3. Hei. Kavennatko tuon kantapohjan kiilan samaa tahtia, kuin jos kavennukset olisivat tavanomaisessa paikassa. -Pitänee kokeilla seuraaviin kuviosukkiin :)

  VastaaPoista
 4. Hihii, minäkin olen melkein neulonut nämä sukat. Silloin vielä kiristelin kirjoneuletta sen verran, että purkuunhan ne heti meni. Vois kyllä kokeilla nyt paremmilla taidoilla uudestaan. Ihanat nuo ruusut, piristäävät ankeaa syksyä :)

  VastaaPoista