torstai 24. syyskuuta 2015

Onnestain on puolet sinun

Näinä päivinä, kun uutiset ja jopa henkilökohtainen some-feedini täyttyvät leikkauksista, irtisanomisista, rahanpuutteesta ja pakolaistulvasta vihapuheineen ja vihapuheen vastustuksineen, tulee tarve sanoa: minulla on asiat hyvin, minä voin auttaa, minulla on varaa osallistua kansallisiin säästötalkoisiin omia tulojani leikkaamalla. Koska olen jo SPR:n ja Unicefin kuukausilahjoittaja, enkä kuulu minkään leikkurin piiriin, enhän tee vuorotyötä eikä minulla pätkätyöläisenä ole vuosilomiakaan mistä leikata, päätin tehdä sen, minkä osaan parhaiten: neuloin taas jotakin pientä hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa päätin ottaa työn alle petroolit Laurit, joista erinäisten mutkien kautta päädyin neulomaan 1898 Hat -pipoja.


Ensin neuloin yhden 3,5 mm puikolla melko napakasti, jolloin myssylle tuli mittaa sopivasti tuollaiseen noin 56-senttiseen päähän. Lankaa sain kulumaan 88 g.


Malli oli niin koukuttavaa neulottavaa ja erinomaisen käytännöllisen tuntuinen, että neuloin samoilla lämmöillä vielä kaksi myssyä lisää. Ne neuloin aavistuksen rennommin, jolloin lankaa kului 92 g, eikä jämälankapussiin jäänyt kuin muutama hassu metri varastoitavaksi.

Turvapaikanhakijoillehan minä näitä hattuja ensisijaisesti ajattelin, mutta uutiset kertovat paikallisen Kontin ja SPR:n piiritoimistonkin olevan pian pulassa lahjoitustulvan kanssa, joten jemmailen hattuja vähän pidempään omissa nurkissani odottamassa sopivaa hetkeä toimittaa ne eteenpäin. Ja tuleehan se Joulupuu-keräys toivottavasti tänäkin vuonna, samoin Lions Clubin joululahjakeräys lapsille, joten eivätköhän hatut löydä joka tapauksensa tiensä jonkun tarvitsevan päätä lämmittämään.

13 kommenttia:

 1. kaunis hattu ,onko suomenkielistä ohjetta.kysyy neuloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti tiedä, onko samanlaista ohjetta suomeksi. Helppo tuo malli on kyllä ymmärtää lontoonmurteellakin, vaikkapa netistä löytyvien neulesanastojen avulla.

   Poista
 2. Hyvän näköiset!! Korvat pysyvät lämpimänä ☺.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä blogilöytö! Toinen toistaan ihastuttavampia töitä niin pitkälle kuin ehdin rullata :).

  VastaaPoista
 4. Silloin tällöin bongaamme mainintoja kuukausilahjoittajistamme. Kun kohdalle osuu, annamme ruusun. Kiitos yhteistyöstä ja lahjoittamisesta:

  இڿڰۣ-ڰۣ—

  VastaaPoista
 5. Fiksu malli..oonki miettiny mitä paljon ulkoilua harrastavalle 87-vuotiaalle isälle teki isänpäiväksi. Nyt on ongelma ratkaistu. :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit pipot, mietin juuri missä olen nähnyt tuon mallin kun eräs tuttava puheli korvaläppäpiposta, mutta oli tietenkin merimieskirkon sivuilla kun surffailin ennen merisunnuntaita. Kiitos.
  Saattaapa olla siis juuri tämä joka lähtee puikoille.

  VastaaPoista
 7. Tuo on ihan mielettömän hyvin istuva malli ja helppo tehdä. Itse sain/jouduin tekemään niitä viime syssynä ainakin viisi kappaletta.

  VastaaPoista
 8. Mistä tähän löytyy ohje? Aivan ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näköjään enää alkuperäiseltä sivulta, josta minä sen aikoinaan löysin. Kannattaa yrittää googlata 1898 Hat.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Ei näköjään enää alkuperäiseltä sivulta, josta minä sen aikoinaan löysin. Kannattaa yrittää googlata 1898 Hat.

   Poista
 10. Kumma juttu, ettei kukaan käsityötaituri saa aikaiseksi suomenkielistä ohjetta, Vaikka Novitan langoista, joita on kaikkialla saatavissa.

  VastaaPoista