tiistai 8. syyskuuta 2015

Nurkat siisteiksi

Keskeneräisten kassiompelusten loppuunsaattaminen käynnisti tutun tapahtumaketjun: parittomalle pussinpuolikkaalle piti leikellä päälliset/vuori, ja siinä samalla piti leikeillä tietysti käyttöön otettu kangas mahdollisimman tarkkaan loppuun. Uusille ylimääräisille kassinkappaleille piti taas leikellä jostain toisesta kankaasta vastinkappaleet ja sitä rataa, kunnes parit menisivät päikseen. Muutama kassi ja pussukka siitä karusellista taas pullahti ulos.


Ensialkuun piti oranssi-punakuvioiselle kassinpuolikkaalle saada toinen puoli. Siihen virkaan kelpuutin tummanruskean puuvillan, josta riitti ison kassin lisäksi useammankin alla olevan kuvan projektipussukan kääntöpuoleksi. Kankaita penkoessani törmäsin myös siniharmaaseen paneeliverhon pätkään, josta tuli vuoriton peruskauppakassi ihan vain koska siihen sain kulumaan koko kangaspalan tasan ja täsmälleen. Samassa rytäkässä hoksasin viininpuna-pellavaisen kukkakankaan riittävän sopivasti isoon kassiin; vuorikseen tuo kassi sai ohutta tummanharmaata ruutukangasta.


Ruskeita pussinpaloja paritin useampaankin eri kankaaseen, ja taas yli jääneitä paloja johonkin toiseen. Aina vaan jäi jokin vuori tai päällinen vaille sopivaa kaveria.


Vaan tulihan sekin hetki, että parit menivät tasan. Niin kävi näiden sinisävyisten pussien kanssa, kun leikkasin niille vuorit vanhoista lakananreunoista. Pienemmän pussin vaaleansininen lakana oli muilta osin jo sen verran hiutunut, että jouti rasvarättikassiin, isomman kassin valkoista lakanaa jäi vielä varalle. Nyt on ompelupöytä kassien osalta putsattu, ja voisi olla fiksua puuhailla jotain ihan muuta. Mitäpä jos vaihteeksi neuloisin jotain...?

3 kommenttia: