lauantai 12. syyskuuta 2015

Tyhmästä päästä kärsii

... pahasti, oman mielenrauhan lisäksi perhe (koska neuloja on ärtynyt ei-motivoivan neuleen äärellä) ja neulomisesta ärtyilevä käsi. Piti silti neuloa taas jämälankasukat, ihan vain koska halusin päästä eroon kahdesta vähän isommasta oranssista sukkalankajämästä. Yhdessäkään ne eivät olisi riittäneet kokonaiseen sukkapariin, joten päätin väkerrellä varteen kirjoneuleraitoja muista jämistä.


Kirjoneuleen malli on ihan oman pään kehitelmiä ja alunperin vähän toisenlaiseen yhteyteen ajateltu. Vaan tuollaiseksi pikkujämien kuluttamiseen sopivaksi raidaksi kehitelmäni päätyi. Kuvio on jaollinen 12 silmukalla, joten näissä sukissa on 72 s, puikkoina 1,75- ja 2,25-milliset. Oranssit langat (Louhittaren Luolan Väinämöinen värissä Appelsiini ja Inaya Creationsin Skinny Sock, jonka värinimeä en enää muista) raidoitin yhden kerroksen välein, jotta saisin värin näyttämään yhdeltä käsinvärjätyltä langalta. Muut jämät ovat mitä sattuu: keltaista Opalia, luonnonvalkoista Roosa Nauhaa, turkoosia Hot Socksia (tai saattaa se olla Fabeliakin), vihreää Väiskiä ja ruskeaa Regiaa.

Vaan kylläpä olikin tylsää ja ärsyttävää neuloa perussileää kahdelta kerältä kerroksen välein raidoittaen. Eipä siis ihme, että sukkien valmistuminen vei melkein kolme viikkoa, varsinkin kun päätin tehdä sukat kerralla vähän reilumpaan kokoon, isommille sukille kun on nykymaailmassa selvästi suurempi tilaus kuin pienemmille. Mutta lopussa kiitos seisoo: sukkalankajämävarastoni pieneni taas 78 grammalla, eikä oransseja jäänyt kuin räsymattosukkiin sopiviksi raidoiksi.

P.S. Tässäpä vielä tuo kirjoneuleen malli, jos joku haluaa sitä omiin neulomuksiinsa soveltaa:


11 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! :) Ja kiitos hienosta kirjoneulemallista, kiva että laitoit sen jakoon!

  VastaaPoista
 2. wow, kiva väritys!!! hienoa

  ja kiitos kuviosta, ehkäpä kokeilen..kirjoneule ei ole minun suosikki, mutta sehän on vain 12 kerroksia,,,, ei koko sukka ☺

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upeat sukat!! <3
  Kirjoneule osio on ihanan veikeä! ^^

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän upeat sukat!! <3
  Kirjoneule osio on ihanan veikeä! ^^

  VastaaPoista
 5. Kivat syksysukat, hieno kirjokuvio!

  VastaaPoista
 6. Hirmu kivat sukat ja onpa hyvän näköinen tuo sekoitettu oranssi. Pitäis minunkin ruveta hyödyntämään noita pieniä sukkalankanöttösiä.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja ihana väri tuo terrakotta.

  VastaaPoista
 8. Todella hauskat kirjoneulekuviot:-) taitaa päätyä puikoille ennen joulua...kiitos tästä! Eeva

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanan väriset sukat ja kiva tuo kirjokuvio :)

  VastaaPoista
 10. Ehkä hienoimmat jämälankojenhävityssukat ikinä. Todella kivat. Tuo kirjoneuleraita onkin näköjään ihan yksinkertainen, vaikka näyttää varressa varsin kiemuraiselta. Kiva kun piirsit meille kaavion muistiin.

  VastaaPoista