perjantai 31. heinäkuuta 2015

Mustekalan paluu

Neuloin viime syksynä paikallisten neulojien jouluvaihtoon Hail Hydra -kämmekkäät. Malli oli sen verran hauskan näköinen, että päätin ottaa uusintakierroksen nyt, kun mustaa Novita Woolia oli kirjoneulelapastelun jäljiltä enää sen verran, että siitä oli pohjaväriksi korkeintaan kämmekkäisiin. Kontrastiväreiksi valikoituivat sinapinruskea Wollmeise Twin -jämä sekä sukkalankaminivyyhtivaihdossa saatu Kraft Hand-Dyed MerinoSilk Sock värissä Chartreuse. Puikoiksi otin yksivärisille kerroksille 2-milliset ja kirjoneulekerroksille 2,25-milliset.


Ihan kivathan niistä tuli, ja mikä tärkeintä, musta lanka riitti, mutta kului lähes loppuun asti. En minä tällaisilla kämmekkäillä mitään tee, joten nämäkin päätyivät täyttämään perintölipaston laatikkoa, jossa nykyisin säilytän kaikenlaiset lahja- ja ylimääräneuleet. Lipaston laatikko on mukava vetäistä auki sopivien vieraiden läsnäollessa, ja sieltä on melko helppo katsella soviteltavaa ja mukaan otettavaa neulomusta. Juuri näin mustekalakämmekkäät löysivät käyttäjänsä, kun ystävä kävi kylässä ja suostui ystävällisesti vajuttamaan sekä sukka- että lapaslaatikkoani.

3 kommenttia:

  1. Ihanat. (: Ja kätevä tuo "lahjalaatikko". Itselläkin välillä jää juttuja varastoon ja sitten jakelen niitä pois... Mikäli ihan vartavasten joululahjoiksi menevistä yli jää! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat. Vamasti kiva neuloa näin mielenkiintoinen neule.

    VastaaPoista
  3. Ompas ovelat, just passelit lahjalaatikkoon :)

    VastaaPoista