sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Karkasi käsistä

Kirjoneulelapasten neulominen, nimittäin. Ruba'iyat-lapasten jälkeen mustaa Novita Woolia oli jäljellä sen verran reilusti, että sitä piisasi pohjaväriksi toiseenkin kirjoneulelapaspariin. Hetken sopivia ohjeita etsiskeltyäni ja jämälankoja pengottuani päädyin DROPSin Rainbow Mitts -malliin ja mustan Woolin lisäksi vihreään Sandes Garn Tove -nöttöseen sekä oranssiin ruotsalaiseen villalankajämään.


Päädyin taas kerran muokkaamaan mallia omiin tarpeisiini sopivammaksi. Tällä kertaa oleellisin muokkaus on ranneosassa, jonka kirjoneulekuviotoiston muokkasin 18-silmukkaiseksi, jolloin sain ranteeseen sopivat 54 s. Kapeamman kirjoneuleraidakkeen jätin kokonaan pois, samoin peukalon neuloin muutaman kerroksen lyhemmäksi kuin mallissa. Yksiväriset kerrokset neuloin 2,25-millisillä ja kirjoneuleet 2,5-millisillä puikoilla, jolloin lapasten koko asettui aika passelisti omaan käteeni sopivaksi. Oranssi lanka kului muutamaa metriä vaille loppuun, mustaa jäi vielä reilusti ja vihreääkin ihan kunnon jämä. Värilliset langat tosin neuloin suoraan vaakapeittotilkkuun, joten ne eivät jääneet tukkimaan sekalaisten villalankojen pussukkaani.

Huolettomasti neulomalla onnistuin tietysti piilottamaan rannekuvioon "etsi eroavaisuus" -tyyppisen yksityiskohdan, mutta sehän on vain pikantti lisä kauniisiin lapasiin. En ole aivan varma, tuleeko itselläni pidettyä tällaisia kukkalapasia, mutta eiköhän näillekin löydy tyytyväinen käyttäjä, jos ei muuten niin ensi joulun hyväntekeväisyyskeräysten kautta.

6 kommenttia:

 1. Ah, onpa nätisti tehdyt. Ihanan näköset ja väriset, kaunis mallikuvio. (: Mullakin on jo langat odottamassa vähän vastaavia lapasia mutta ens pitää tehä muutama muu asia valmiiksi. Ja päättää se lopullinen kirjoneulekuvio, jota aion käyttää. Vaihtoehtoja on niin valtavasti! :'D

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset ja taisin löytää sen eroavaisuudenkin. ;)

  VastaaPoista
 3. Voi että. Sinulla sujuu tämä kirjaneule todella hyvin. Minulla on vieläkin vuosi sitten aloitettu kettulapaset kesken ja aika pahasti. Jotenkuten intoa loppui, mutta en purkanut...vielä.

  VastaaPoista
 4. Hei! Kävin vilkuilemassa blogiasi ja pakko on kommentoida: todella kauniita neuleita sinulla täällä! :)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kauniit! Tosi kiva mallikuvio, ja vähintään yhtä kiva väriyhdistelmä.

  VastaaPoista