torstai 9. heinäkuuta 2015

Kauempaa kaikki näyttää samalta

Olen kadottanut Tour-innostuksen kokonaan. Niinpä ensireaktioni neljännen etapin From A Distance -malliin oli "ihan kiva, mutta en taida viitsiä vaivautua". Siinä vaiheessa, kun suomalaiset olivat jo miehittäneet etapin kärkikymmenikön melko tanakasti, päätin antaa mallille mahdollisuuden muutamien ilmeisten modausten siivittämänä. Langaksi nappasin vähän pitkin hampain Louhittaren Luolan Väinämöisen värissä Appelsiini ja helmiksi läpikuultavan harmaat tsekkiläiset siemenhelmet kokoa 8/0. Puikoksi tuttu 1,75-millinen Hiya Hiyan pyörö ja kooksi se pienempi 62-silmukkainen.


Päällisin puolin neulomani sukat näyttävät melkolailla autenttisilta, mutta kovin montaa kohtaa en jättänyt sorkkimatta. Loin silmukat ihan perinteisesti ristikkäin (long tail cast on), joustimen oikeat silmukat on neulottu kiertäen, sivupitsikaistaletta reunustavat nurjat on synkronoitu joustimen nurjien kanssa, päämallikuviossa keskuspalmikonkierto on korvattu kavennuksella ja langankierroilla...


... ja näkyvimpänä muutoksena ristiin vahvistettu (Eye of Partridge) kantalappu on korvattu sileällä sekä jalkaterän pienet sivupalmikot kapealla pitsintapaisella. Kärkikavennuksetkin tein oman mieleni mukaan eli aluksi joka toinen kerros ja loppua kohti joka kerros. Päällipuolella kavennukset on tehty pitsikaistaleiden sisäpuolella, jotta reikärivi pääsee jatkumaan varpaiden kärkeen saakka.


Sukista tuli oikein istuvat, mutta en minä helmisukilla mitään tee. Langan värikään ei ole yhtä herkullinen oranssi kuin kuvissa, vaan se taittaa todellisuudessa omaan makuuni ihan liikaa lohenpunaiseen / koralliin / persikkaan. Väri on vähän sellainen veriappelsiinin ja persikan risteytys, ei mikään raikas appelsiini tai porkkana. Niinpä lahjasukkalaatikko sai taas lisää täytettä, samoin kuin fingering-sukkalankojen jämäpussikin.

Näiden sukkien myötä lankavarastoni kokonaismassa putosi alle viiteen kiloon, joten sen takia kannatti kyllä jaksaa viikon päivät tahkota, vaikkei neulominen ole viime aikoina kovin paljon innostanutkaan.

6 kommenttia:

 1. Hienot sukathan noista tuli ja voisin lyödä pääni pantiksi, että joku tulee olemaan noista oikein iloinen!

  VastaaPoista
 2. Harmi jos kuvien väri ei vastaa todellista, kuvissa väri on nimittäin ihana!

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja jos et itse tykkää, niin varmasti joku lahjansaaja tykkää :)

  VastaaPoista
 4. Nätit tuli! Modaukset näyttää hyviltä =) Huikee tuo sun varaston pieneminen! Sä oot kyllä mun idoli!

  VastaaPoista
 5. Onnea viiden kilon alituksesta!
  Sukistakin tuli kauniit, kuvissa väri näyttää todella hyvältä oranssilta. Sellainen persikahtava vivahde pilaa kyllä oranssin kokonaan, olen samaa mieltä.

  VastaaPoista