tiistai 19. toukokuuta 2015

Lintu lehvästössä

Sukkahurmos hiipui totaalisesti heti kilttisukkien valmistuttua. Hetkisen pyöriskelin levottomana miettien, mitä tekisi mieli neuloa seuraavaksi, mutta onneksi olin juuri järjestellyt ohjejononi ja -kansioni, joten niistä ja järjestyksessä olevasta lankavarastosta oli helppo inspiroitua. Päätinkin siirtyä alaraajoista ylemmäs ja sitä varten kaivelin esiin Florica-valikoimani. Keltainen ja vihreä kirppari-Florica huutelivat haluavansa päästä Bird and Vine Mitts -kämmekkäiksi, joten sillä mentiin. (Edit: tässä vielä linkki projektiin, jossa on kämmekkäiden kirjoneule kaaviot.)


Minä käytin pelkkää kaaviota, en edes tarkistanut, onko ohjesivulla muita merkintöjä laisinkaan. Tein pieniä muutoksia kaavion alkuun ja loppuun, ja koska ranneosa vaikutti aika pitkältä, tein alkuun vain kerroksen nurjaa estämään rullaantumista. Puikkoina käytin 2-millisiä yksivärisissä osissa ja 2,25-millisiä kirjoneuleessa.


Kämmenen puolella on paljon helppoa pikkuruudutusta, joka ei minusta ole sitä kaikkein kauneinta, mutta muutenhan kämmekkäät ovat oikein hurmaavat. Neuloin pitkästä aikaa Floricaa ja ilmeisen rennosti, sillä neulejälki on epätasaista ja kämmekkäät itselleni aivan liian väljät. Niinpä lahjaneulelaatikko sai lisää täytettä siinä missä villalankalaatikkoni keveni vähän reilun 50 gramman verran.

8 kommenttia:

 1. Nää on ihanat :) Mikähän tuolla ohjesivulla on vikana, kun sieltä ei enää ohjetta saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjesivua ei saisi tehdä, jos "mallin" julkaisee vain osana omia projektimuistiinpanoja. Ne projektimuistiinpanot ja kaaviot löytyy täältä: http://www.ravelry.com/projects/EvaKatharina/endpaper-mitts

   Poista
 2. Onnistunut väriyhdistelmä! Harmi jos ohje on hukassa ravelryssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa vastaukseni edelliseen kommenttiin, siellä on linkki alkuperäiseen "ohjeeseen" :).

   Poista
 3. upeat !! tykkään niin väreistä <3

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanat =) Mitenkä kivasti vihree ja keltainen sopivatkaan yhteen!

  VastaaPoista
 5. Hirmuisen kiva väriyhdistelmä, tykkään kovasti. Kyllä nämä sinun kirjoneuleet vain ovat ihan omaa luokkaansa, hienoja.

  VastaaPoista