perjantai 22. toukokuuta 2015

Vanamot

Kun kerran olin nostanut esiin keltaiset ja vihreät Floricat, päätin kuluttaa ne samoilla lämmöillä loppuun asti neulomalla ohjejonossani jo pidempään vuoroaan odottaneet Vanamo-kämmekkäät.


Tästäkään ohjeesta en katsonut muuta kuin kuvan ja tulostin pelkän kaavion. Alkuperäisessä mallissa ranneosa on pitkähkö, joten aloitin kirjoneulekaavion kierreraidoilla reunustetun joustimen jälkeen kerrokselta 20. Tirppakämmekkäitten jälkeen napakoitin vähän otetta kirjoneuleessa, joten vaikka käytin samoja 2- ja 2,25-millisiä, nämä kämmekkäät ovat selvästi edellisiä pienemmät samasta silmukkamäärästä  huolimatta. Lankaa Vanamo-kämmekkäisiin kului hieman alle 50 g.

Kumpaakin väriä jäi jäljelle sen verran vähän, että käytin ne loppuun viimeistä metriä myöten (muiden sekalaisten jämien kaverina) pariin 20 x 20 cm kokoiseen peittotilkkuun, joista ihanaiset kanssaneulojat kokoavat vauvanpeittoja Vaaka ry:lle. On kyllä mieltä lämmittävää ajatella, että tälläkin yhteistempauksella on jo nyt syntynyt useita peittoja ja lisää on tulossa - ja minä pääsen eroon epämääräisistä langanlopuista siinä sivussa.

4 kommenttia:

  1. Kauniit nämäkin. Minusta edelleen tuo väriyhdistelmä on ihana. Näissä kuvio tulee kauniimmin esiin kun ohjeen kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis kuvio, ja värit nyt ovat aivan täydelliset yhdessä. Mallikuvio on niin kaunis, että piti ihan ottaa se talteen <3

    VastaaPoista