maanantai 4. toukokuuta 2015

Filosofin kävelyretki

On kirjoneulotuttanut pahasti. Ja sukattanut. Olen antanut mielihaluilleni vallan, joten olen neulonut kirjoneulesukkia. Suklaanruskeasta California Salidasta ja turkoosista Hot Socksista syntyivät Philosopher's Walk -sukat esikoisen kokoluokkaa 42 olevia jalkoja ajatellen. Puikot olivat ne perinteiset: 1,75 mm pyörö yksivärisissä ja 2,25 mm pyörö kirjoneuleessa.


Mahtoikohan olla ensimmäinen kerta, kun neuloin kaksiväristä joustinneuletta? Noin muuten nämä ovatkin aika perussukat, tosin siirsin sivuissa olevat kiilakavennukset jalkapohjaan ja muokkasin kantalappuakin mieleisekseni. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt neuloa sukan sivuissa olevat raidatkin rehellisiksi pystyraidoiksi, nyt raidan keskellä kulkeva turkoosien täplien ketju katoaa melkein kokonaan ruskean sekaan. Kuvio on selkeä, mutta yllättävän helposti siinä sekosi, jos ei ollut tarkkana, mihin suuntaan linjat lähtevät milloinkin viettämään, niinpä käytin tovin jos toisenkin purkamalla muutamia kerroksia ja neulomalla ne uudelleen. Lopputulos on kyllä oikein mainio, ja oli hyvä huomata, että yksi 50 gramman kerä riittää mainiosti kontrastiväriksi myös tällaisiin miesten koon sukkiin, joissa on 78 silmukkaa.

4 kommenttia:

  1. Hienot sukat tuli, kun annoit mielihaluillesi vallan :)

    VastaaPoista
  2. Vau, ihanat ja niin upean väriset! Minulla ainakin menisi ajatukset solmuun tuon kuvion kanssa, mutta houkuttelisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Vallan mainio mielihalu. Sille kannatti antaa periksi!

    VastaaPoista