sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kesää odotellessa

Elefanttikirjoneulesukat suistivat minut kokonaan jämälankavaihteelle, niinpä piirtelin aikani ruutupaperille kuvioita anopilta saamastani kirjontakirjasta aikomuksenani hyödyntää niitä jämälankakirjoneulesukissa. Huhtikuun lumi- ja räntäsateita uhmaten päädyin lopulta hyvinkin kesäisiin fiiliksiin.


Lopullinen malli syntyi neuloessa, ja tavoitteena oli saada kulutettua paitsi pienempiä jämälankanöttösiä, myös orvoksi jäänyt kokonainen kerä viininpunaista Katia laine nylonia. 72 silmukalla napakasti neuloen syntyi ihan mukavasti naisten kokoiset sukat, kun tein yksiväriset osat 1,75 mm puikoilla ja lisäsin jalkaterän ulkosyrjiin pienet palmikkokuviot. Hetken aikaa ehdin jo pelätä, ettei viininpunainen riittäisikään, sillä olin tainnut käyttää kerästä pienen osan aikaisemmin, mutta tällä kertaa onni oli puolellani, eikä minun tarvinnut turvautua varasuunnitelmaan eri värisistä kärjistä.

Tykästyin lopulta itse söpöisiin sukkiin, ja sain myös sen verran kehuja muiltakin, että värkkäsin Ravelryn projektisivulleni kaaviot niin kirjoneulekuvioille kuin palmikoillekin. Ehkäpä joskus innostun kirjoittamaan ihan kokonaisen ohjeenkin, vaikka projektisivun muistiinpanojeni perusteella useimmat kyllä pystyvät neulomaan samanlaiset sukat ilmankin.

P.S. Mitä muuten sinä näet isommassa kirjoneulekuviossa? Alunperin tuo kyseinen (ristipisto)kuvio on nimittäin perhonen, mutta valitsemillani väreillä se tuo useimmille mieleen jonkin kukan.

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Kyllä minäkin katsoin heti, että jokin avautumassa oleva kukkanen tuossa varressa komeilee.

  VastaaPoista
 2. TODELLA kauniit sukat. Voi kun mulla olis pienempi käsiala... 72 silmukalla tuppaa tulemaan isoja sukkia omaan jalkaan jopa 1,75mm puikoilla. Mutta ehkä tämmöiset pitää toteuttaa jollekin toiselle. Tai kokeilla 1,5mm:n puikkoja.
  Tulppaaneja mä niissä näin, mutta näen nyt perhosetkin, kun luin että semmoinen pitäisi siinä olla. :)

  VastaaPoista
 3. Voi, että on ihanat sukat!
  En näe perhosta, vaan kukan!

  VastaaPoista
 4. Minäkin katoin hätäisesti että kukkanen, mutta kun kerroit sen olevan perhonen, niin onhan se sellainen selvästi. Toki mun näkökykyyn ei kauheesti vissiin kannata luottaa, katsoin että nuo keltaiset pikkukukkaset on ankkureita :D

  VastaaPoista
 5. Upeat!
  Katsoin perhosen kyllä ihan ensin aukinaiseksi kukaksi, mutta nyt siinä näen kyllä perhosenkin :)
  Kaunis kiitos ohjelinkistä. Laitan sen talteen.

  VastaaPoista
 6. Oih, mä näin isossa kuviossa heti kaksi ruusua varrenpätkän vieressä. Hieno optinen illuusio :-D

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat sukat ja kyllä mun silmiin nuo isommat kuviot näytti ihan kukilta :)

  VastaaPoista