perjantai 10. huhtikuuta 2015

Palmikkohulluus

Sock Madness -sukkakisan toisen kierroksen malliksi paljastui Cable Madness, joka kolahti sähköpostiin kolmisen viikkoa sitten perjantai-iltana. Minä en pitänyt ohjeen tulostamisella ja neulomisen aloittamisella mitään erityistä kiirettä, joskus lauantaina iltapäivän puolella kerin vyyhdin Lanitium ex Machinan Sock Twistiä värissä Single malt ja ryhdyin neuloskelemaan ilman sen kummempia aikatavoitteita perinteisellä 1,75 mm puikkovalinnalla.


Ohje oli kyllä moitteettomasti laadittu, mutta mallissa oli monta pientä juttua, jotka olisin tehnyt toisin, ellei kyseessä olisi ollut kisamalli, johon muokkauksia ei saa tehdä mikäli mieli jatkoon päästä. Sukansuun joustimen ja palmikkokuvion asemointi toisiinsa nähden ei ollut aivan optimaalinen, ja palmikkokuvio oli yhden silmukan verran sivussa keskilinjasta. Onneksi tämä epäsymmetria korjaantui, kun toisen sukan sai neuloa peilikuvaksi. Kantapään kohdistus ontui sekin yhden silmukan verran, samoin kärkikavennuslinjat. Pieniä asioita, joita ei varsinaisesti huomaa, jos ei tarkasti katso, mutta sellaisia, jotka olisi voinut hyvin pienellä vaivalla korjata paremmiksi.

Sukista tuli melko rennosti neulottuina ihan liian isot itselleni, ja niihin kului peräti 90 g lankaa. Onneksi kanssaneuloja halusi lunastaa sukat itselleen, joten ne eivät jääneet lahjalaatikkoni täytteeksi, ja samalla kartutin neuletarvikkeistokassaani. Näitäkin sukkia pingottaessani nimittäin totesin, että tarvitsisin L-kokoiset sukkablokkerit. Harmi, että alkuperäinen ajatus vaihtokaupoista suoraan sukanpingottimiin karahti suuriin postikuluihin, joten sukat vaihtuivat numeroihin tilillä. Ehkä vielä joskus saan aikaiseksi hankkia XS- ja M-kokoisten pingottimien lisäksi myös puuttuvat S- ja L-koot.

P.S. Neuloin sukat lopulta vähän alle kahteen vuorokauteen ja pääsin kevyesti kisan kolmannelle kierrokselle, joka lienee jo hyvässä vauhdissa tämän postauksen julkaisuhetkellä.

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Harmillisia tuollaiset pikkufibat ohjeessa. Ja tietysti se, että kilpailun hengen mukaan ei saa korjata huomaamiaan epätäsmällisyyksiä...

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat, samoin nuo edelliset.

  VastaaPoista
 3. Älyttömän nätit sukat. Ihan huisin kauniit. Ja värikin on niihin just eikä melkein täydellinen. Mutta aargh, kyllä lähtisi järki, jos kärkikavennukset ja kantalaput on kuvioon nähden yhden silmukan vinossa. :D

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno tuo kuvio, käheet sukat!

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat. Ja voi hurja mikä neulontavauhti!

  VastaaPoista