sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kevätkaipaus

Sukkahulluttelun kolmannen kierroksen ohje tupsahti sähköpostiin sopivasti pääsiäisen jälkeisen ensimmäisen työpäivän päätteeksi. Malliksi osoittautui Caoua Coffeen Longing for Spring, joka jo ensivilkaisulla vaikutti helpolta ja nopealta varpaista varteen -mallilta. Suppeaksi käyneestä sukkalankavarastostani löytyi kevätsukkiin oikein passeli vihreä Austermann Step, joten sillä ja 1,75 mm puikolla mentiin.


Mallissa on pieniä kukkamaisia pitsikuvioita, joiden välissä on pari nurjaa raitaa. Yllättävän huonosti mallineule erottuu, vaikka valitsin vaaleahkon, täysin yksivärisen langan. Neuloskelin sukkia parin työpäivän iltana ja vapaapäivän aamuna, ja sukat valmistuivat sen kummemmin kiirehtimättä reilusti alle kahteen vuorokauteen työpäivistä huolimatta - todella helppo ja nopea malli siis. Lankaa kului kokoluokan 38-39 sukkiin 66 g.

Omaan makuuni nämä sukat ovat vähän turhan rennot, sitä paitsi minulla on jo suunnilleen saman värisestä Stepistä neulotut sukat, joten lahjaneuleiden laatikko sai taas lisää täytettä - ja minä selviydyin heittämällä kisan neljännelle kierrokselle. En mielestäni neulonut mitenkään erityisen intensiivisesti, mutta olen kyllä melko rennossa joukkueessa, mikä selittää suurimmaksi osaksi näennäisen nopeuteni; nopeimmassa tiimissä oli minun sukkien valmistumishetkellä enää muutamia jatkopaikkoja jäljellä.

Kolmoskierroksen jälkeinen bonusohje on kisan ensimmäinen, joka saattaa jäädä neulomatta, tai ainakin se vaatii rankkaa muokkaamista istuvuuden parantamiseksi. Sukanneulonta kuitenkin jatkuu, vaikka hulluttelu hyytyisikin, sen verran monta mielenkiintoista varastolankoihini sopivaa ohjetta minulla on odottamassa toteuttamistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti