lauantai 4. huhtikuuta 2015

Bubo bubo

Esikoiseni on ollut jo pitkään viehättynyt pöllöistä. Vaikka suurin fanitus on tainnut jo laantua, neuloin hänelle uudet pöllölapaset taannoin synttärilahjaksi saamani Night Owl Mittens -ohjeen mukaan. Langoiksi valikoituivat viime vuonna Kontista pelastamani, ihanaisen pehmeä luonnonvalkoinen Novita Bambino sekä tummanharmaa Roosa Nauha -sukkalanka. Rannejoustimen neuloin 1,75 mm puikoilla ja kirjoneuleen tutusti 2,25-millisillä.


Rannejoustinta neuloin yhden raitaparin pidemmäksi kuin mallikuvassa, lisäksi neuloin värin vaihdon jälkeen yhden kerroksen pelkkää oikeaa joustimen sijaan, jotta sain raidoituksesta siistimmän. Kämmenselässä on ihan ilmiselvä huuhkaja, sen verran tuima on pöllön ilme.


Arvostan kovasti lapasmalleja, joissa on peukalokiila ja ajatuksella suunniteltu kuvio niin kiilassa kuin peukalossa. Näissä lapasissa on aivan erityisen hurmaava peukalo pienine pöllöineen. Pidän myös kovasti kämmenen mallikuviosta. Roosa Nauha -lankaa kului lapaspariin 30 g, Bambinoa vähän vähemmän. Koko on aika napakka etenkin leveydestä, mutta meidän perheessämme pidetäänkin hyvin istuvista asusteista. Voisin kuvitella neulovani toisetkin pöllölapaset aavistuksen paksummasta langasta - mutta se saanee odottaa toistaiseksi sukkainnostuksen laantumista.

8 kommenttia: