tiistai 28. huhtikuuta 2015

Three Shades of Grey

Harmaasta Color Affectionistani jäi yli reilusti kaikkia kolmea lankaa, joten sain vision neuloa niistä kapean ja kaarevan huivin, jossa harmaat liukuisivat tummasta vaaleaan raitojen ja lyhennettyjen kerrosten saattelemina. Muotoidean nappasin Nurmilintu-huivista, lyhennetyt raitakerrokset kehittelin omasta päästä neuleen edetessä. Nurmilinnusta poiketen lisäykset ja kavennukset ovat päinvastaisissa reunoissa, jotta sain raitojen värinvaihdot järkeviksi. Puikkokooksi valitsin 2,5 mm, mikä tuottaa suunnilleen samanlaisen tuloksen kuin normineulojan 3,5-millisillä neulominen.


Huivista tuli juuri niin ihana kuin alunperin kuvittelin, tai ehkä vielä parempi. Olisin halunnut keskimmäisestä sektorista leveämmän, mutta teräksenharmaata lankaa oli rajallisesti, enkä uskaltanut riskeerata, että se olisi loppunut kesken, sillä halusin värinvaihtoraidoista tietyllä tavalla symmetriset ja se taas vaati tietyt silmukkamäärät.


Huivi painaa lopulta vain 103 g ja se on juuri sellainen kaulaan kietaistava kapeahko lirpake, joita niin kovin rakastan. Olin niin innoissani lopputuloksesta, että ajattelin kirjoittaa huivista ihan ohjeenkin. Kysäisin kuitenkin asioista paremmin perillä olevilta, joko tällainen huivimalli on jo olemassa, ja sain vastaukseksi, että Veera Välimäen Neon Beast on hyvin samantyyppinen. Tieto hillitsi kummasti ohjeenkirjoitusintoa, sillä saatan kuvitella sen plagiointisyyteryöpyn, joka voisi seurata liian samanlaisen huivin ilmaisohjeesta. En tunne tuota Veeran huivia kuvia enempää, mutta niistä päätellen malleissa on yksi oleellinen ero, jonka vuoksi minun huivini on kapea ja kaareva siinä missä Veeran malli on kulmikkaampi ja mittasuhteiltaan rotevampi. Aika moni toivoikin, että kaikesta huolimatta kirjoittaisin ohjeen tähän minun versiooni, ja harkitsen sitä edelleen vakavasti. Ainakin olen valinnut jo varastolangoistani langat seuraavaankin sävyhuiviin sillä ajatuksella, että siihen lopulliseen versioon saisin leveämmän keskiosion. Ainahan on sekin mahdollisuus, että poistaa ohjeen julkisuudesta, jos kuraa alkaa lentää liikaa.

17 kommenttia:

 1. Minusta nuo on ihan eri huivit ja toivon kovasti ohjetta. Voithan tehdä siitä maksullisen?

  VastaaPoista
 2. Tää on hieno ja minun mielestä myös oma huivinsa :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi!! Ja kyllä minä tykkäisin jos kirjoitat ohjeen :-), kiitos
  Minulla on paljon sellaisia merinovillalankoja mikä sopisivat mainiosti tälläiseen huiviin.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä huivit ovat tarpeeksi erilaiset ohjeen tekoon. Ts. eivät todellakaan ole samasta puusta (ohjeesta :P) veistettyjä.

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi :). Ohjetta odotellessa, RitvaL.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana on tämäkin. Ihastuin niin siihen Gray Affection huiviin myös.

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi. Ihanat harmaan sävyt!

  VastaaPoista
 8. Valtavan kaunis huivi, ihan mielettömän kaunis.
  Toivottavasti päätät kirjoittaa ohjeen, kovin mieluusti tätä kokeilisin.

  VastaaPoista
 9. Minustakin sinun huivi poikkeaa senverran paljon Veeran huivista että huoletta voisit kirjoittaa ohjeen, kirjoitathan? Oikein odotan sitä, sillä varmana neuloisin itsellenikin noin kauniin huivin :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit värit ja etenkin nuo lyhennetyillä kerroksilla tehdyt värinvaihdot. Kyllä minäkin ohjeen talteen jos sellaisen kirjoitat ;)

  VastaaPoista
 11. oi miten tämä on kaunis!

  VastaaPoista
 12. On se vaan niin soma. Ohjetta kehiin, ei kukaan omista raitoja ja lyhennettyjä kerroksia.

  VastaaPoista
 13. Upea huivi ja ilmanmuuta kirjoitat ohjeen. Ihan eri huivi tuo Veera Välimäen.

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti kirjoitat ohjeen! Upea huivi. Saattaisin toteuttaa....

  VastaaPoista
 15. On ihana, olen samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa: kirjoita ihmeessä. Sitäpaitsi juuri tuollaisia vähän pienemmän kokoisia ihanuuksia on yllättävän vaikea löytää, mielestäni. :)

  VastaaPoista