sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Keväthuuma

Sain alkuvuodesta erityisen kunnian tulla kutsutuksi Villavyyhdin Suuren Suomalaisen Neulekerhon toukokuun suunnittelijaksi. Parikseni oli valittu Handu, ja Villavyyhdin Jenni toivoi minun suunnittelevan sukat Handun Paksulle perussukkalangalle. Jenni lupasi toimittaa minulle pari Handua inspiraatioksi, mutta en malttanut odottaa lankoja, vaan aloitin suunnittelun ja suunnitelmien testaamisen tummanharmaalla Opalin 6-säikeisellä sukkalangalla sekä 2,25 mm pyöröpuikolla.


Melko nopeasti idea jalostui käytännössä lopulliseen muotoonsa, jossa palmikkoköynnös kiipeää lähes sukan kärjestä alkaen ylös varteen saakka sukan etupuolen ulkosyrjässä.


Kantapään rakenne on useammastakin sukkamallistani tuttu, tällä kertaa kantapään kolmiota reunustavat pienet palmikot.

Ensimmäinen protoversio oli käytännössä jo lopullinen, joten kun Handun Paksu perussukkalanka kolahti postilaatikkoon, minun tarvitsi vain testineuloa oma ohjeeni ja kuvata valmiit sukat.


Kahdesta minulle lähetetystä vyyhdistä valitsin mallisukkiin semisolidin oranssin. Kuvio erottuu langasta kauniisti, mutta oma vyyhtini lienee ollut maanantaikappale, sen verran langassa oli paksumpia ja huopaantuneempia kohtia. Handun Paksua perussukkalankaa kului myös merkittävästi enemmän kuin Opalia, joten onneksi tuli suunniteltua varpaista aloitettava malli ja annettua ohjeet siihen, missä vaiheessa palmikkokaaviota on syytä alkaa lopetella, jos mieli langan riittävän myös toiseen sukkaan.


Kantapäässä on palmikkokuvion lisäksi pieni nuppu kantakolmion kärjessä.

Oli erityisen hienoa, että juuri toukokuu oli minun kerhokuukauteni, onhan se aina ollut kuukausista ehdottomin suosikkini. Kun myös malli kuvastaa kevättä versoineen, nuppuineen ja silmuineen, sai malli itseoikeutetusti nimekseen Keväthuuma. Sopimuksen mukaan ohje on yksinomaan kerhon tilanneiden käytössä kuuden kuukauden ajan, mutta marraskuussa ohje tulee maksutta kaikkien saataville Ravelryyn.

Olen kerrankin täysin tyytyväinen omaan malliini. Mitään siitä en muuttaisi, ja poikkeuksellisesti tekisi mieleni neuloa tällä mallilla vielä kolmannetkin sukat, vaikka molemmat testiparit ovat edelleen omassa hallussani, tosin toistaiseksi käyttämättöminä.

21 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava malli!!!! Voi kun malttaisikin odotella marraskuuta...

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis malli! Talvea odotellessa... ;)

  VastaaPoista
 3. Wau! Tosi kauniit, varsinkin kantapäät.

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Ja sit jäädään marraskuuta odottelemaan..

  VastaaPoista
 5. Jaahas, taas yksi malli jonon jatkoksi. Ihanat on!

  VastaaPoista
 6. Syytä on ollakin tyytyväinen. Täytellinen sukkamalli. Ja hyvän testineulojan valitsit, päätyi meinaan sukat tänne. ;)

  VastaaPoista
 7. Tuo on niin ihana malli! En malta odottaa, että ohje tulee jakoon. :)

  VastaaPoista
 8. Nää on kyllä ihanat, ja vielä varpaista aloitetut! Miten kummassa mie maltan oottaa marraskuuhun... ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniit!
  Muistansinpa vielä marraskuussa...

  VastaaPoista
 10. Niin kauniit sukat! Marraskuuta odotellessa.

  VastaaPoista
 11. Taas ne seksikkäät kantapäät:D Ohjetta odotellessa!

  VastaaPoista
 12. Voih miten upea malli, ihanaa että on marraskuussa jotain odotettavaa (kun en tuosta syksystä/talvesta muuten välitä). Kovasti odotan koska sinulta tulee sukkakirja (vink, vink), olisin heti ostamassa, niin upeita ja selkeitä malleja suunnittelet. KIITOS

  VastaaPoista
 13. Ihan mielettömät taas! Ja noi kantapäät! Oi... Upea malli kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 14. Kaunis malli, kiva tuo kantapään kuvio. Ohje ja sinisävyinen lanka odottavat aloittamista.

  VastaaPoista
 15. Ihailen töitäsi todella - tämäkin Keväthuuma on ihan huumaavan hieno!

  En ole aiemmin tänne blogiisi kommentoinut, mutta olen kyllä lukenut blogiasi ja ihastellut töitäsi jo pitkään. Senpä vuoksi haastoin sinut tänään blogissani "11 asian haasteeseen".

  En löytänyt blogisi lukijamäärää (tai sitten en vain osannut katsoa), mutta olisi joka tapauksessa kivaa jos osallistuisit! :)

  http://1n1o.blogspot.fi/2014/05/11-asian-haaste.html

  VastaaPoista
 16. Tää on kyllä aivan ihana, enkä malta odottaa sen neulomista, mutta pakko on vähän jarrutella kun on kaikenmaailman deadline-neuleita tehtävänä :(

  VastaaPoista
 17. jeskamankekka miten upeat - wow!

  VastaaPoista