lauantai 3. toukokuuta 2014

Joskus se vain karkaa käsistä

Tehtailtu on. Nimittäin sytomyssyjä ja vauvapipoja sairaalalle.


Neulojatoveri lahjoitti arvontavoittona saamansa Lidlin puuvillalankapaketin minulle hyväntekeväisyysneulontaa varten. Langat suorastaan pakottivat toimimaan välittömästi. Kuvan kaikki myssyt olen tehnyt ilman varsinaista ohjetta, mutta alarivin päähineisiin otin reilusti vaikutteita parista Ravelrysta bongaamastani hattumallista. Ylärivin lilassa on reunassa Oi ihana toukokuu -sukkamallistani tuttua lehtipitsiä, vieressä olevaan valkoiseen testasin nyppyjä tuollaisessa pystyjonomuodostelmassa. Sytomyssyt ovatkin minulle loputon kokeilujen ihmemaa: jos jokin ei omaa silmääni miellytäkään, se voi jostakusta toisesta olla oikein houkutteleva. Niinpä omasta mielestäni epäonnistuneitakaan kokeiluja ei ole tarpeen purkaa ja neuloa uudelleen.


Pitihän sitä neuloa loput lilat pois jämälankapussista pyörimästä. Valkoiseen yhdistettynä syntyi pari vauvapipoa. Ja kun retriitissä sain lahjoituksena lisää puuvillalankoja, pitihän sitä vauvapipoilua jatkaa edelleen.


Tuo pilkullinen raidoitussysteemi ei muuten ole omaa keksintöäni, vaan nappasin idean Golden Pear -ohjeesta. Mainittu ohje on mainio pienten jämien käyttöön, etenkin jos toteuttaa pipon kolmivärisenä, kuten alkuperäisessä mallissa on tehty.


Pitihän se tietysti soveltaa samaa ideaa myös sytomyssykokoon. Lankoina käytin Lidlin tarjouspuuvilloja, ja jo värityksensäkin ansiosta tästä myssystä tuli aika retrohenkinen.

Muitakin pienimuotoisia kirjoneulekokeiluja on tullut tehtyä.


Norsumallin nappasin Pinterestistä, sydämet Roosa Nauha -sukkalehdykästä. Molempien minipipojen langat on saatu lahjoituksena ystävällisiltä neulojatovereilta.


Tämänkin kuvan norsupipon kirjoneulemalli on Pinterestistä; harmi, että värien kontrasti on olematon, eikä kuvio juurikaan erotu taustastaan. Näihin minikokoisiin pipoihin riittää kyllä hämmästyttävän pienet lankanöttöset!

Ei tässä vielä kaikki liukuhihnalta, joten tiedossa on lisääkin myssypostauksia.

9 kommenttia:

 1. Upeita myssyjä jokainen!! Varmasti ilhduttavat saajaansa!!!

  VastaaPoista
 2. Siinä on myssy poikineen!
  Tuosta ihan ekasta piposta, jossa oot käyttänyt Oi ihana toukokuu -sukkien mallineuletta nostatti heti semmoisen ahaa-elämyksen. Tää mun pitäis seuraavan kerran muistaa kun haluan neuloa sytomyssyjä.

  VastaaPoista
 3. Ihania myssyjä! :) Minä olen puolestani sytomyssyissä jumittanut samaan perusmyssymalliin. Jotain pientä vaihtelua teen, mutta pääasiassa aina samanlaisia. Toisaalta, sen mallin osaan ulkoa, joten sitä on helppo tehdä missä ja milloin vaan. :)

  VastaaPoista
 4. Uuden kokeilu onkin kivaa varsinkin, kun tuloksena on näin nättejä myssyjä. :) Niitä on kiva katsella ja aina joskus joku ideakin tulee sinulta napattua malleista puhumattakaan. Lupaamaasi jatkoa jään odottelemaan. ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva pipokavalkaadi, itsekin tykkään tehdä noita jämäpipoja, etenkin vauvoille.

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita! t, OutiK

  VastaaPoista
 7. Todella kivannäköisiä myssyjä ja vautsi mikä määrä...!

  VastaaPoista