maanantai 18. marraskuuta 2013

Vanhan kertausta

Marraskuu houkuttelee perinteisesti neulomaan myös käsiasioita. Jonossa olisi useampikin huovutettu tumppupari erilaisista langoista, mutta aloitin tällä kertaa siitä helpoimmasta ja varmimmasta eli Sandesin Tovesta, jota löysin taannoin kirpputorilta lempivärissäni.


Koska joka vuosi joudun muistelemaan, miten olen neulonut tumput edellisvuosina, laitettakoon tähän nyt jonkinlaiset muistiinpanot pienehköön käteen sopivista tumpuista: puikko 3 mm, aloitussilmukkamäärä 40; 6 krs aina oikein -neuletta pyörönä, 20 krs sileää; lisää 4 s, 3 krs sileää; peukalokiila 6 x 2 s joka 3. krs (12 + 2 keskisilmukkaa); peukalokiilan tilalle 4 s, 2 krs sileää ja 2 s kavennus peukaloaukon yläpuolella; 24 krs sileää ja sädekavennus (ensimmäisellä kerroksella kavenna 4 s, 5 välikerrosta ja sen jälkeen tavallinen sädekavennusprotokolla 8 kavennuksella); peukaloon 20 s, 19 krs sileää ja seuraavalla kavenna 2 s, jatkossa kavenna 3 s/krs, kunnes jäljellä on 6 s. Huovutus lyhessä 60 asteen pesussa muun pyykin mukana.

Neuloin nämä tumput aivan tiettyä ihmistä ajatellen: vaikka en tavallisesti harrasta joululahjoja, tänä vuonna muutama Tärkeä Ihminen saa minulta yllätyspaketin ihan vain siksi, että satuin saamaan sopivan inspiraation. Toivottavasti koko on sopiva; huovutetuissa tumpuissa on onneksi se hyvä puoli, että niitä voi tarvittaessa joko huovuttaa lisää tai kastella ja venyttää. Näihin tumppuihin jäi hyvin potentiaalia molempiin suuntiin, kuten oli tarkoituskin.

2 kommenttia:

  1. Ihanat, varmasti lämpöiset ja pehmeät tumput! Uskon niiden olevan vastaanottajalleen mieluisat.

    VastaaPoista
  2. Ihanat! Mulla on odottamassa pirtinkehräämön lanka ollut huovutettuja tumppuja varten melkein vuoden. Ehkä tänä vuonna saan tehtyä muutakin kuin kerittyä langan!

    VastaaPoista