torstai 14. marraskuuta 2013

Retro on toinen nimeni

Niitä kasseja ja pussejahan minä taas olisin esittelemässä. Tälläkin kertaa määräävänä tekijänä kassiompeluksille oli Kontista hankittu retrokangaspala, josta olin ehtinyt aikaisemmin ommella yhden kaksipuoleisen kääntökassin. Sinisen sohvan emännän vinkin perusteella löytyi ihan käyttämääni Finlaysonin kaavaa vastaava kassikaavakin; suosittelen kiinnostuneita tallentamaan tiedoston omalle koneelleen vastaisuuden varalle, josko tämäkin kaava joskus vedetään pois julkisesta jakelusta.


Ensin se pakollinen kauppakassi. Tällä kertaa käytin alkuperäistä kaavaa ilman isoja saumavaroja, joten kassista tuli jonkin verran pienempi ja sangoista kapeammat. Vuoriksi valikoitui tummanruskea pellava. Tämä voisi ehkä kulkea jopa olalle heitettynä, ainakin sirommalla kantajalla.


Seuraavaksi pakollinen knot bag, sekin tummanruskealla pellavalla vuoritettuna. Mitäpä siitä sen enempiä kertomaan.


Ja lopuksi vetoketjupussukka Hipun ohjeella.

Eipä kai näistä ole sen kummempaa sanottavaa. Vaan aina on yhtä mukavaa yhdistellä omiin kangasvarastoihin kertyneitä kankaita toisiinsa ja saada samalla kulutettua joitakin kankaita tilkkuja lukuunottamatta loppuun. Vielä kun keksisi, mitä niistä jäljelle jääneistä tilkuista tekisi; ihan pienimmät olen kyllä heittänyt kylmästi roskiin, mutta isompia olen vielä hillonnut, josko niitä vaikkapa yhdistelisi toisiinsa. Hullun hommaa, sillä en ole mikään tilkkuihminen, enkä aio sellaiseksi ryhtyäkään...

7 kommenttia:

 1. TiiQun ompelutehdas:) Oot kyllä melekonen kone, ihania pusseja!

  VastaaPoista
 2. Ihania. Ne tilkut voi myös antaa tilkkuihmisille, niinku allekirjoittaneelle, jos ei keksi niistä mitään ;) Ihan pienesti vinkkaan vaan :D Kun niitä tarvii esim. niihin joulupalloihinkin ja toki tykkään tilkkutöistä ihan ommellessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras vinkki :D - taidankin jossain vaiheessa käydä läpi tilkkukasat ja kerätä sulle jonkilaisen kassillisen niitä. Eihän niitä voi poiskaan heittää!

   Poista
  2. Jee! Tänne ovat tervetulleita pienet kangastilkkuset :)

   Poista
 3. Näät on taas niin kivoja.
  Mä sain jo rakot sormiin, kun saksin vähän knot bageja. Kyllä, se voi olla mahdollista.
  Sain juuri hävitettyä ison kasan pientä kangassilppua, josta ei ole edes tilkkutöihin. Pari keppiheppaa sai niistä oivat täytteet vanuun yhdistettynä.

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä, mainioita kasseja.

  VastaaPoista
 5. Ei voi kuin kateellisena katsella. Kankaita löytyisi varastosta, mutta kun ompelukoneen ääreen istuminen vaatisi jotenkin aina valtaisan energiapuuskan.

  VastaaPoista