sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lunta odotellessa

Marraskuun harmaassa valossa on oma viehätyksensä - silloin kun ei sada. Siitä huolimatta odotan kovasti pysyviä lumia ja pikkupakkasia, jotka toisivat vähän lisää valoa elämään. Lunta odotellessa ja vähän jouluunkin orientoituessa innostuin virkkaamaan lumihiutaleita.


Malliksi valitsin tällä kertaa Simple Picot Snowflaken, johon tein ihan pieniä muutoksia. Lankana käytin kirpputorilta ostamaani mysteeripuuvillaa, joka vaikutti hyvin Novita Kotiväen oloiselta. Virkkasin hiutaleet 1,75 mm koukulla, joten niistä tuli riittävän jämäköitä pysymään kuosissaan pelkän silittämisen jäljiltä; tärkkiä siis ei tarvittu lainkaan. Ripustuslenkiksi löytyi ohutta siimaa, joten nämä tämänkertaiset lumihiutaleet näyttävät leijailevan melkein itsekseen ilmassa.


Ensialkuun tein reilusti toistakymmentä hiutaletta, mutta tuskinpa nämä tähän jäävät, sillä lankaa kyllä riittää. Ajattelin pakata hiutaleita 10-12 kappaleen eriin ja laittaa ainakin yhden satsin paikallisten neulojien kesken kierrätettävään käsityövaihtolaatikkoon. Jospa joku innostuisi ripustamaan omaan joulukuuseensa (tai aivan hyvin jonnekin ihan muualle, vaikkapa ikkunaan) virkattua lunta.

10 kommenttia:

 1. Ooooh! Vau! Mulla ois noiden virkattujen lumihiutaleiden varalle vaikka ja kuinka ideoita. Tahtoisin ainaskin yhdistellä niitä muihin ripustettaviin juttuloihin, niinkuin vaikka pikkuisiin kristalleihin ja laittaa niitä roikkumaan isommissa jonoissa ikkunaan tai ovensuuhun. Heti kun mun virkkausmojo tulee taas esiin, alan kyllä tähän lumihiutalehommaan! Pitää laittaa tuo sun käyttämä malli muistiin, sillä nää sun hiutaleet on erikauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näistä on mulla ylituotantoa, et mahtais haluta ottaa jonkinlaista satsia vastaan...?

   Poista
 2. Tosi nättejä lumihiutaleita, vaikka kyllä minäkin sitä oikeaa lunta jo kaipailen :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita lumihiutaleita. Täytyypä alkaa etsimään itsellekin jotain helppoa kaunista mallia

  VastaaPoista
 4. Herkän kauniita! Kassisi on todella kaunis sekin ja kaava lienee esim. Finlaysonin kts haaraamo,blogspot.fi/2012/05/laukku-finlaysonin-kaavalla.htlm Siellä on ainakin vinkkiä, mistä kaava löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos tuosta linkistä! Nyt olin kaukaa viisas ja tallensin pdf:n omalle koneelle ja linkkaan jatkossa tuohon uuteen osoitteeseen omissa postauksissa.

   Poista
 5. Hei, koitin tehdä kuvan mukaan yhen hiutaleen, vähän meni jotain pieleen ja lankakin oli jotain moni säikeistä ja pehmeää, mut uskon että sopivalla langalla saan jämäkän ja nätin tekeleen:)

  VastaaPoista
 6. No huh, että oot jaksanut väkertää! Aivan ihania.

  VastaaPoista