keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Pomatomus-kämmekkäät vol 2


Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että jämähdän helposti muutamiin suosikkimalleihini. Tällä kertaa olen kuitenkin itse jokseenkin syyntakeeton tutun mallin toistamiseen, sillä sain työkaveriltani vienon toiveen neuloa hänelle (ja hänen sisarelleen) Pomatomus-kämmekkäät hänen nähtyään minun käyttävän töissä omiani. Koska en tee käsitöitä ansiotyökseni ja kunnioitan myös melkolailla tekijänoikeusasioita, päätin perustella tilaustyön itselleni sillä, että käytän vain varastolankojani ja otan maksuksi lähinnä materiaalikustannukset.Ensimmäisten kämmekkäiden langaksi valikoitui Hjertegarnin Alpaca Silk (60 % alpakka, 30 % merinovilla, 10 % silkki), jota ostin joskus vuosi sitten yhden kerän tarkoituksenani neuloa siitä itselleni pipo. Olin ilmeisesti joskus yrittänyt aloittaakin pipoa, mutta uskonpuute langan riittävyyteen oli iskenyt melko varhain ja olin purkanut tekeleen. Niinpä kerä oli oikein sopiva kämmekäsprojektiin.


Kämmekkäät on tehty 48 silmukalla ja 2,5 mm puikoilla, tähän versioon on tehty myös pieni peukalokiila. Mallia katselin aluksi Nereid Fingerless Gloves -kämmekkäistä, mutta lopulta tein peukalokiilan eri kohtaan ja eri tavalla, joten vain idea peukalokiilan toteutuksesta on saatu Nereid-mallista. Lankaa kului mukavasti noin 45 g, joten vain pieni nöttönen jäi jäljelle sekalaisten lankojen pussiin. Lopputulos on ihastuttavan pehmeä ja joustava, paljon miellyttävämpi kuin vaikkapa omien kämmekkäitteni Araucanía Ranco Solid, joka kutittaa hieman, vaikken herkkäihoinen olekaan.


Toisia tilauskämmekkäitä en luvannut jouluksi, mutta lankavarastoissani on sen verran yksittäisiä orpokeriä, joista ei paljon kämmekkäitä kummempaa saa aikaiseksi, että ehkäpä kolmannetkin Pomatomus-kämmekkäät näkevät vielä joskus päivänvalon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti