torstai 15. tammikuuta 2009

Kalastajaneule


Purkulankaprojekti eteni paljon suunniteltua nopeammin. Iltavuorojen (eli kuopuksen nukuttamissessioiden) aikana pistelin menemään suoraviivaista neuletta aivot nollilla. Syntyi ilmiselvä kalastajaneule.


Neule on 2o, 1n -joustinta ja toisin kuin kuvasta voisi päätellä, suoraa putkea pyöröneuleena kainaloon saakka 198 silmukalla. Lankana on siis purettu Seiskaveikka, puikoilla oli paksuutta 4 mm. Olallakaan ei ole tahroja, vaikka kuva niin yrittää väittää. Hihat on neulottu ylhäältä alas, hihapyöriön jälkeen pyöröneuleena. Näin hihat sai sovittamalla passattua juuri sopivan pituisiksi. S-kokoisen neuleen pituus olalta helmaan on noin 70 cm, hihojen pituus noin 53 cm. Olen tyytyväinen, tästä tuli isälleni vartalonmyötäinen villapaita takin alle ulkoilupuuhiin. Saaja tuntui olevan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka se todella pintaa nuoleva onkin - mutta paidan ideahan olikin myötäilevässä joustinneuleessa.

Langanmenekkiä en tarkalleen mitannut, alle 700 grammaan se taisi jäädä, joten langanlopuista on tarkoitus pukata ainakin saapassukat, nekin isälleni.

Taas kerran tuli huomatuksi, miten joutuisaa on neuloa (melko) paksusta langasta (melko) paksuilla puikoilla. Tähän sain tärvättyä parin kolmen viikon käsityöhetkeni, tosin taisin niillä viikoilla tehdä ainakin korjausompeluhommia. Ehkäpä uskallan tästä rohkaistuneena aloittaa myös suunnittelemani villapellavatunikan itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti